ΕΚΤΑΚΤΟ Πλήθος μεταναστών και στο Δέλτα του Έβρου. Παρακαλάνε τους ψαράδες να τους πάρουν στις βάρκες τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεκάδες ομάδες αποτελούμενες από άνδρες, γυναίκες και παιδιά περπατούν διάσπαρτα κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων προκειμένου να βρουν άλλες διόδους προκειμένου να περάσουν στην Ελλάδα.

Δεκάδες μαρτυρίες κάνουν λόγο για άτομα να βρίσκονται τις τελευταίες ώρες στο Τυχερό, στην Καβυσό ακόμα και στο Δέλτα του Έβρου, όπου οι ψαράδες κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, στην προσπάθειά τους να πείσουν τους Έλληνες να τους περάσουν με τις βάρκες στην απέναντι όχθη, βάζουν μπροστά τα ανήλικα παιδιά τους ώστε να τους λυπηθούν.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής υπήρξαν και καταγγελίες από Έλληνες ψαράδες πως όσοι έχουν περάσει από το Δέλτα του Έβρου, έχουν κάνει ζημιές σε καλύβες, στην προσπάθειά τους είτε να ζεσταθούν από την υγρασία και το κρύο, είτε να βρουν κάτι φαγώσιμο.
Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, οι Αρχές προχώρησαν σε συνολικά 70 συλλήψεις στην πρώτη τη δεύτερη αλλά και την τρίτη γραμμή ελέγχου για τις οποίες ήδη σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ την Παρασκευή έγιναν άλλες 66.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ