COVID-19: Κλειστό το Λούβρο- Νέα αύξηση των κρουσμάτων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι νεκροί έχουν φτάσει σχεδόν τους 3.000 σε όλον τον κόσμο, με σύνολο 87.500 κρουσμάτων σε 60 χώρες…

Το Λούβρο, το μουσείο με τους περισσότερους επισκέπτες παγκοσμίως, παρέμεινε κλειστό την Κυριακή, καθώς οι εργαζόμενοι του επικαλέστηκαν το δικαίωμα να μην εργαστούν εξαιτίας της επιδημίας του νέου κοροναϊού.
Στη χώρα έχουν προσβληθεί συνολικά 100 άνθρωποι και δύο έχουν πεθάνει.
Δύο παιδιά ηλικίας 1 και 5 ετών και η μητέρα τους 27 ετών μολύνθηκαν από τον νέο κοροναϊό και νοσηλεύονται μαζί στο Στρασβούργο, στην ανατολική Γαλλία, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι αρχές.
Όλοι τους προέρχονται από τον νομό του Άνω Ρήνου, διευκρίνισε η περιφέρεια, κάνοντας λόγο για τέσσερα επιπλέον κρούσματα του Covid-19 στην Αλσατία.
Η τέταρτη ασθενής είναι μια γυναίκα ηλικίας 32 ετών, η σύντροφος ενός 36χρονου που νοσηλεύεται από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδα στο Στρασβούργο, ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Λομβαρδία, στη βόρεια Ιταλία.
Στη Γαλλία, ένα παιδί 9 ετών συγκαταλέγεται ήδη μεταξύ μιας ομάδας Βρετανών, στις Άλπεις, στους οποίους μετέδωσε τον Covid-19 ένας συμπατριώτης τους, που είχε ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Gl5E08l0U5I&w=711&h=400]
.
Στη Λομβαρδία, έχουν στηθεί σημεία ελέγχου του στρατού, καθώς η Ιταλία αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού που αγγίζουν τα 1.700. Οι νεκροί έφτασαν τους 34 και το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την παροχή βοήθειας στους τομείς που πλήττονται από την επιδημία.
Σε εστία του Covid-19 μετατρέπεται και το Ιράν, όπου οι νεκροί ανέρχονται στους 54, ενώ τα κρούσματα πλησιάζουν τα 1.000. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από ασθενείς που όπως λέει βρίσκονται σε καραντίνα στην Τεχεράνη και στην πόλη Κομ. Επτά κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν προσβληθεί από τον ιό.
Οι νεκροί έχουν φτάσει σχεδόν τους 3.000 σε όλον τον κόσμο, με σύνολο 87.500 κρουσμάτων σε 60 χώρες. Από αυτά πάντως, σχεδόν τα 80.000 κρούσματα και οι 2.870 θάνατοι έχουν καταγραφεί στην Κίνα, τη χώρα όπου η οικονομική δραστηριότητα έχει παραλύσει από τα τέλη Ιανουαρίου, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης.
Στο Τόκιο, με πολύ μικρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο μαραθώνιος λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού. Μόλις 200 διακεκριμένοι δρομείς έλαβαν μέρος στον αγώνα, όπως αποφάσισαν οι αρχές, ενώ είχαν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 38 χιλιάδες άνθρωποι. Εξίσου λίγοι ήταν και οι θεατές στους δρόμους.
euronews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ