Μετά την επιχείρηση "Πηγή Ειρήνης" ο Τούρκος ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ προχωρά στην «Ασπίδα Άνοιξης» με στόχο τις δυνάμεις του Άσαντ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ ανακοίνωσε το όνομα της επιχείρησης που ξεκίνησε στο Ιντλίμπ. «Συνεχίζουμε με επιτυχία την ‘Ασπίδα Άνοιξης’ που ξεκινήσαμε μετά τον θάνατο των 34 στρατιωτών μας», δήλωσε από το αρχηγείο της επιχείρησης.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας πρόσθεσε ότι η Άγκυρα δεν επιθυμεί να έρθει αντιμέτωπη με την Ρωσία. Στόχος είναι οι δυνάμεις του Άσαντ συνέχισε.
Παρά τη λήξη της προθεσμίας που είχε δώσει ο Ερντογάν στον Άσαντ για να αποσυρθεί από τις περιοχές που έχει καταλάβει, δεν φαίνεται ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση με τον τουρκικό στρατό, αλλά συνεχίζει με χτυπήματα που κάνει το πυροβολικό και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, υποστηρίζοντας τους αντικαθεστωτικούς στις μάχες για την ανακατάληψη του Σαρακίμπ.
Εν τω μεταξύ, δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την κατάρριψη αεροσκάφους τύπου L39 της Συριακής αεροπορίας, όπως υποστηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, κάτι που αρνείται το καθεστώς Άσαντ, το οποίο τονίζει ότι καταρρίφθηκε τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
Στο πολιτικό πεδίο η Τουρκία ζητά τον τρόπο να πείσει ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσης στο Ιντλίμπ, καθώς ο Πούτιν δεν δίνει πράσινο φως στη τουρκική αεροπορία να εισέλθει στον εναέριο χώρο της Συρίας.
Σημείο καμπής φαίνεται πως θα είναι η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν, η οποία τελικά όπως ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από τουρκικά ΜΜΕ, τελικά θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου στην Μόσχα, μόνο μεταξύ των δύο ηγετών.
DW

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ