Frontex- Εμπιστευτική αναφορά: Αναμένονται μαζικές ροές προς Ελλάδα -1000 μετανάστες σε 24 ώρες στα νησιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα αναμένεται να επιδεινωθεί, εκτιμά σε εμπιστευτική της αναφορά η Frontex, την οποία δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Die Welt -Πάνω από 1.000 μετανάστες στα ελληνικά νησιά το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με την ίδια αναφορά η Frontex αναμένει μαζικές μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, μετά το άνοιγμα των συνόρων εκ μέρους της Τουρκίας.
Η αναφορά της Frontex που διαβαθμίζεται ως εσωτερική και εμπιστευτική κάνει λόγο για μαζικές μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα.
Η αναφορά που έχει γραφεί με σκοπό να διαβιβασθεί προς τα πολιτικά όργανα της ΕΕ προσθέτει: Θα είναι δύσκολο να σταματήσουν οι μαζικές ροές των ανθρώπων που έχουν ταξιδέψει (ως εκεί) οπότε «η πίεση τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθεί ακόμη και αν οι τουρκικές αρχές δράσουν κατά τρόπον ώστε να αποτρέψουν την διάβαση των συνόρων».
Σύμφωνα με την Frontex, ένας λόγος για τις πρόσφατες εξελίξεις είναι και τα social media: «Τα νέα που έχουν διαδοθεί εκεί» αυξάνουν την πιθανότητα μαζικής μετακίνησης από την Τουρκία προς τα σύνορα της Ευρώπης, σημειώνεται.
Πάνω από 1.000 μετανάστες στα ελληνικά νησιά το τελευταίο 24ωρο
Στη διάσωση και περισυλλογή 164 μεταναστών και προσφύγων προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα, σε έξι περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα σε Λέσβο, Χίο και Φαρμακονήσι.
Σύμφωνα με το ΛΣ, από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 1ης Μαρτίου, έως σήμερα το πρωί, Δευτέρα 2 Μαρτίου, δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης σημειώθηκαν στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου με την περισυλλογή 89 ατόμων, τρία στη Χίο με τη διάσωση 43 μεταναστών και προσφύγων και ένα περιστατικό στο Φαρμοκήνησι με τη διάσωση 32 ατόμων.
Το ίδιο διάστημα άλλοι 813 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε 20 περιστατικά που σημειώθηκαν σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Συγκεκριμένα 9 περιστατικά σημειώθηκαν στη Λέσβο όπου αποβιβάστηκαν 423 μετανάστες και πρόσφυγες, 6 στη Χίο όπου αποβιβάστηκαν 252 άτομα, 2 στη Σάμο με 85 άτομα, 1 στο Φαρμοκονήσι με 36 άτομα και 2 στη Μεγίστη όπου αποβιβάστηκαν 17 μετανάστες και πρόσφυγες.
kathimerini, Süddeutsche Zeitung, ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ