Κατόπιν ρωσικού αιτήματος η Ελλάδα συνέλαβε τον πρώην διοικητή του ουκρανικού εθνικιστικού τάγματος Aidar

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώην διοικητής του εθνικιστικού τάγματος Aidar (με συμμετοχή στο Ντονμπάς) της Ουκρανίας, Σεργκέι Μελνιτσούκ, κρατείται στην Ελλάδα, επιβεβαίωσε ο Διευθυντής του Προξενικού Τμήματος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας Σεργκέι Πογκορελτσέφ.

“Μόλις μάθαμε ότι οι οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν τον Σεργκέι Μελνιτσούκ την 1η Μαρτίου, ο Ουκρανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη πήγε προς τα εκεί”, είπε σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.
Ο ίδιος ο Μελνιτσούκ, ο οποίος ταξίδευε με την επτά μηνών έγκυο σύζυγό του και με τον 9 μηνών γιο του, έγραψε στο Facebook νωρίτερα τη Δευτέρα ότι είχε συλληφθεί στα βουλγαρικά-ελληνικά σύνορα κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τη Ρωσική Επιτροπή Ερευνών, ο Μελνιτσούκ είναι ύποπτος ότι εμπλέκεται σε μια επίθεση βομβαρδισμού σε πολίτες, η οποία σκότωσε τους Ρώσους δημοσιογράφους Igor Kornelyuk και Anton Voloshin τον Ιούνιο του 2014.
To 24ο Τάγμα χωριστής επίθεσης “Aidar”, επίσης γνωστό ως Τάγμα Aidar είναι ένα τάγμα επίθεσης των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων.
Η μονάδα συμμετέχει στον πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία και έχει περίπου 400 μέλη. Ονομάστηκε έτσι από τον ποταμό Aidar στην περιοχή Luhansk όπου αρχικά αναπτύχθηκε. Μερικά από τα μέλη της είναι γνωστά για συνδέσεις με την άκρα δεξιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ