Οργή των εμπόρων της Αδριανούπολης κατά της Τουρκικής κυβέρνησης για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στο μεταναστευτικο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απογοητευμένοι και εξοργισμένοι είναι οι έμποροι της Αδριανούπολης με τον συνωστισμό των μεταναστών στα Ελληνοτουρκικα σύνορα καθώς εξαιτιας του κλεισίματος των συνόρων η οικονομία της πόλης τους που εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από τους Έλληνες επισκέπτες της, καταρρέει.
Ως κύριο υπεύθυνο κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση που γέμισε τα σύνορα με μετανάστες για να πιέσει την Ελλάδα και τελικά δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους Τούρκους εμπόρους αλλά και κατοίκους.

Αυτο είναι το δεύτερο μεγάλο σοκ για την τοπική οικονομία μετά την ιστορία με την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών πριν δυο χρόνια που έχει προκαλέσει το εμπαργκο των Ελλήνων καταναλωτών από τον Έβρο που είχαν σταματήσει επισκέπτονται την αγορά της Αδριανουπολης μέχρι να απελευθερωθούν.
Τωρα συμβαινει πάλι το ίδιο καθώς και να θέλουν κάποιοι Έλληνες να ψωνίσουν από την Αδριανούπολη δεν μπορούν να περάσουν τα σύνορα λόγω της τεταμένης κατάστασης.
Επιπλέον οι Τούρκοι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται ότι η παραμονή των μεταναστών στα Ελληνοτουρκικα σύνορα θα πάρει μόνιμη μορφή καθώς η Τουρκια θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να συνθηκολογήσει με την ευρωπαϊκή ένωση και να τους κρατησει σε οργανωμένες δομές που θα χρηματοδοτούν βέβαια από τους ευρωπαίους, σαν και αυτές που θέλουν να φτιάξουν στην Ελλάδα.
Μαλιστα η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει την κατασκευή τέτοιων κέντρων στα σύνορα με την Ελλάδα ώστε να είναι μόνιμη η απειλή προς την χώρα μας και σε περίπτωση κρίσης να τους χρησιμοποιήσει όπως και τωρα.
kalinda

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ