Γεμάτη κατανόηση η Μέρκελ για την Τουρκία και τσιμουδιά για Ελλάδα: Αν δεν στηρίξει η ΕΕ τον Ερντογάν θα τον στηρίξει η Γερμανία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Άγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στον Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως η άσκηση πολιτικής εις βάρος των προσφύγων είναι λάθος. Αν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ της Γερμανίας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία για τους πρόσφυγες, η Γερμανίδα Καγκελάριος είπε ότι ο Ερντογάν έκανε λάθος βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των αμάχων.

«Αντιλαμβάνομαι ότι η τουρκική κυβέρνηση και ο πρόεδρος Ερντογάν αναμένουν περισσότερα από την Ευρώπη», δήλωσε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο. «Ωστόσο, θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ερντογάν και η κυβέρνησή του δεν εκφράζουν τώρα αυτή την δυσαρέσκεια σε εμάς, την ΕΕ, αλλά την βγάζουν σε βάρος των προσφύγων. Αυτός είναι ο λάθος τρόπος».
Η Μέρκελ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να μιλάει με τους Τούρκους ομολόγους σε μια προσπάθεια επίλυσης της κατάστασης και ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΙΜΕΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ εάν δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ