O Γερμανός Συνήγορος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Υπηρεσία της Τουρκικής Προπαγάνδας η DW στις Σημερινές Αγγλόγλωσσες Εκπομπές της

Toυ Μιχαήλ Στυλιανού 2-3-20
Πρώτη είδηση των ειδησεογραφικών δελτίων του εθνικού τηλεοπτικού Δικτύου της Γερμανίας: Το δράμα των χιλιάδων προσφύγων, που οικογενειακώς συνωστίζονται μπροστά στα κλειστά ελληνικά σύνορα, άστεγοι και εκτεθειμένοι στο νυχτερινό ψύχος και στις επιθέσεις απώθησης, στις οποίες οι ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ρίψεις δακρυγόνων και αντλίες εκτόξευσης νερού.
Στην οθόνη προβάλλονται οι αντίστοιχες εικόνες και συνεντεύξεις «προσφύγων» και από το Αφγανιστάν και άλλες χώρες εκτός Συρίας, που εγκωμιάζουν την στάση της Τουρκίας, με το άνοιγμα των συνόρων και τις διευκολύνσεις προώθησής τους στα ελληνικά σύνορα , για να τονίσουν συγκριτικά την περίπου απάνθρωπη στάση της Ελλάδος, που τους κλείνει την διάβαση « προς τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.»
Στο σχετικό εκτεταμένο τμήμα του δελτίου δεν υπήρξε ούτε υπαινικτική αναφορά στην πολυδιάστατη υπαρξιακή απειλή για την Ελλάδα που αντιπροσωπεύει αυτή η κατευθυνόμενη εισβολή αλλοφύλων, αλλοδόξων και πολιτιστικά ασύμβατων ξένων πληθυσμιακών μαζών, ή άλλη απόπειρα παρουσίασης της ελληνικής πλευράς της εικόνας, πίσω από το σύννεφο των δακρυγόνων. Η Ντώυτσε Βέλλε παρουσιάζει σήμερα τον φάκελο υπεράσπισης της Τουρκίας στο δικαστήριο τη Διεθνούς Κοινής γνώμης.
Για την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του μηνύματος, ανατέθηκε στον ανταποκριτή του γερμανικού δικτύου στην Άγκυρα κ. Ντόριαν Τζόουνς να αναπτύξει την τουρκική θέση και επιχειρηματολογία σε εξήγηση των εικόνων στα σύνορα. Ο Ντόριαν μετέφερε την αγωνία της Τουρκικής ηγεσίας ενώπιον το κινδύνου μιας νέας εισβολής ενάμιση εκατομμυρίου Σύρων προσφύγων από την συριακή επαρχία του Ιντλίμπ, όπου Σύροι αντικαθεστωτικοί αντάρτες, τουρκικός στρατός και άμαχος πληθυσμός υφίστανται πολύνεκρους βομβαρδισμούς από συριακές και ρωσικές δυνάμεις. Σε παρεμπίπτουσα παραχώρηση στην δημοσιογραφική δεοντολογία, ο Ντόριαν ανέφερε πως με το άνοιγμα των Συνόρων, η Τουρκία αποβλέπει στην βοήθεια της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ στο Ιντλίμπ, με στρατιωτική συνδρομή και με μαχητικά αεροπλάνα F-35.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ