Αισχρές συκοφαντίες Ερντογάν κατά τις Ελλάδας – Σιγοντάριζε κι ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και τι δεν είπε πάλι απόψε ο Τούρκος Πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου με τον Μπόικο Μπορίσοφ… Από το ότι Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν πρόσφυγες, μέχρι και την επίκληση του Διεθνούς Δικαίου για το ότι οι μετανάστες εγκαταλείπουν την Τουρκία με την ελεύθερη βούλησή τους!

Άμεση ελληνική διάψευση των αισχρών ισχυρισμών Ερντογάν
«Φωτιά» έχει πάρει η τουρκική μονταζιέρα (βίντεο)
Ο Ταγίπ Ερντογάν στη συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπόρισοφ, ο οποίος επισκέφθηκε την Τουρκία:
“Η Τουρκία έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της όσον αφορά τους Σύρους πρόσφυγες. Αλλά η ΕΕ απέτυχε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της στη συμφωνία για το προσφυγικό. Δυστυχώς, η προσδοκία μας για δίκαιη κατανομή βαρών και ευθυνών παρέμεινε άκαρπη. Η ΕΕ δεν έχει εκπληρώσει πλήρως τις απαιτήσεις της δήλωσης της 18ης Μαρτίου. Η ΕΕ εφαρμόζει σήμερα διπλά πρότυπα”.
Η Τουρκία δεν θέλει πλέον χρήματα από χώρες της ΕΕ:
«Τώρα μας λένε ότι θα έδιναν 1 δισεκατομμύριο ευρώ στην Τουρκία. Απόψε είπα στον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόρισοφ ότι δεν θέλουμε πλέον αυτά τα χρήματα».
“Δυστυχώς, τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν έχουν κατανοήσει την κατάσταση της Τουρκίας, η οποία φιλοξενεί πάνω από 4 εκατομμύρια πρόσφυγες και έχει δαπανήσει πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια για τους πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες είναι ελεύθεροι να φύγουν εκεί που είναι. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αυτοί οι άνθρωποι δεν κρατούνται σε μια χώρα. Και αυτοί οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τη χώρα μας με την ελεύθερη βούλησή τους”.
«Οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να φροντίζει τους πρόσφυγες για άλλα 9 χρόνια. Ένα τέτοιο πράγμα δεν θα συμβεί».
Τι είπε για την Ελλάδα
“Σήμερα, οι Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν 2 πρόσφυγες και τραυμάτισαν σοβαρά έναν. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ ανακοίνωσε επίσης ότι θα επισκεφθεί αύριο τα σύνορα. Πιθανόν θα καταλάβει την απάνθρωπη μεταχείριση των προσφύγων από την Ελλάδα. Θα ήθελα να δηλώσω ότι η Βουλγαρία έχει μια λογική προσέγγιση σε αυτό το θέμα.
Νομίζω ότι αυτή η κατανόηση και αλληλεγγύη και η συνεργασία, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλες τις χώρες της ΕΕ. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις χώρες της ΕΕ με τις απόψεις που υποστηρίζουν αυτή την κατανόηση”.
Από κοντά και ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ είπε από την πλευρά του ότι «κανείς δεν βλέπει την προσφυγική κρίση που περιμένει στην πόρτα. Όσον αφορά τη Βουλγαρία, η Τουρκία εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της απέναντι στην ΕΕ. Για να είμαι ειλικρινής, απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ΕΕ δεν έδωσε την οικονομική στήριξη που υποσχέθηκε. Μια από τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ είναι η κατανομή του βάρους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ