23/09/2021
Array

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 1
Νέο μαχαίρι στις συντάξεις από το ΔΝΤ
Απίστευτα τα όσα αποκαλύπτει η επίσημη έκθεση των ελεγκτών του ΔΝΤ στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον Πολ Τόμσεν…
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το neosteki.gr, η έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι πραγματικός καταπέλτης. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση, τα μέτρα (κυρίως φοροεισπρακτικά) που κλήθηκε να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση, έχον αποτύχει, καθώς η χώρα μπαίνει ακόμη πιο βαθιά στην ύφεση, χωρίς να υπάρχει φως στο τούνελ…
Στο κεφάλαιαο μάλιστα που γίνεται αναφορά για το “συμμάζεμα” του Δημοσίου και τις αναγκαίες περικοπές στις δαπάνες, η έκθεση αναφέρει ότι τα νέα μέτρα, μεταξύ άλλων θα πρέπει να “εστιάσουν” στις περικοπές των συντάξεων, κύριων αλλά και επικουρικών (!), προκειμένου να μειωθεί αισθητά η δαπάνη του Δημοσίου για τις συντάξεις και τα εφάπαξ!
Το κακό στην περίπτωση της Ελλάδας είναι ότι με όλα αυτά τα μέτρα που εφαρμόζονται, έχει εκμηδενιστεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων πολιτών, ενώ την ίδια στιγμή οι φοροελεγκτυικοί μηχανισμοί αδυνατούν να εντοπίσουν και να “εισπράξουν” από τους φοροδιαφεύγοντες…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 2
Αποκάλυψη: Το ΔΝΤ απαιτεί περικοπές και στα επιδόματα!
Μετά τους μισθούς και τις συντάξεις, τα “σαϊνια” του ΔΝΤ έβαλαν στο μάτι και τις παροχές “κοινωνικού χαρακτήρα”…
Από τα σαϊνια του ΔΝΤ που οδηγούν τη χώρα στο σπιράλ θανάτου (ύφεση-ανεργία-ύφεση), δεν πρόκειται να γλιτώσει απολύτως τίποτα. Στην περιβόητη έκθεση του ΔΝΤ (Δεκέμβριος 2011), γίνεται εκτενής αναφορά και στα μέτρα που πρέπει να εξεταστούν και για την περίοδο 2013-2014. Καλά καταλάβατε… Δεν πρόκειται να γλιτώσουμε ποτέ από αυτούς! Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι συγγραφείς της έκθεσης, για το 2013 και 2014 πρέπει η ελληνική κυβέρνηση, μέχρι το καλοκαίρι του 2012, να έχει καταλήξει σε μία σειρά επιπλέον μέτρων για να καλυφθεί μία ακόμη μεγάλη “μαύρη τρύπα” στην ελληνική οικονομία. Όπως σημειώνουν οι επικεφαλής των ελεγκτών του ΔΝΤ στην έκθεση, η Ελλάδα θα πρέπει να περικόψει τόσο τις συντάξεις, όσο και τις “κοινωνικές παροχές” και αμυντικούς εξοπλισμούς. Στις “¨κοινωνικές παροχές” βεβαίως περιλαμβάνονται και όλα τα επιδόματα, όπως και το επίδομα ανεργίας!
Το ΔΝΤ και η τρόικα υπό τις “οδηγίες” της Άνγκελα Μέρκελ, μετά τον οικονομικό έλεγχο που κατάφρε να επιβάλλει ως νέο οικονομικό Ράιχ στην Ελλάδα, τώρα θέλει να ελέγχει και το πρόγραμμα αμυντικών εξοπλισμών! Στο τέλος θα μας πουν ότι πρέπει να είναι αυτοί που θα υπογράφουν τις συμφωνίες με τις μεγάλες εταιρίες πολεμικής βιομηχανίας (κυρίως… γερμανικές και αμερικάνικες;)…
Ως πότε θα “αλωνίζουν” οι τροϊκανοί;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 3
Ομολογία – σοκ από ΔΝΤ: “Αποτύχαμε σε όλα”
Το ΔΝΤ, επιτέλους, κατάλαβε ότι η πολιτική που επέβαλλε στην Ελλάδα απέτυχε. Αλλάζει όμως τιποτα;
Η έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η ομολογία αποτυχίας της πολιτικής που ανάγκασε την ελληνική κυβέρηση να ακολουθήσει… Βρήκε φαίνεται πρόθυμους “συνομιλητές”, και επέβαλλε μια οικονομική πολιτική που οδήγησε σε μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, σε μεγαλύτερη ύφεση, και εν τέλει θα οδηγήσει εκ των πραγμάτων και σε μεγαλύτερο χρέος!
Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Δντ για την Ελλάδα, η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, πολύ πιο σημαντικά από όσα μπορούσε να προβλέψει η πρηγούμενη έκθεση!
Οι συνθήκες για επενδύσεις δεν βελτιώθηκαν, δημιουργώντας επιπλέον προβληματισμό και αναστάτωση στις διεθνείς αγορές για την ικανότητα της Ελλάδας να ανταπεξέλθει στις περιστάσεις. Προβλήματα στην πορεία της ελληνικής οικονομίας δημιουργεί και η απροθυμία των ιδιωτών επενδυτών για εθελοντική συμμετοχή στο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, ενώ το ρόγραμμα για την Ελλάδα, όπως σημειώνει το ΔΝΤ, έμεινε το 2011 πολύ πίσω σχετικά με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Πήραμε μία σειρά από επώδυνα μέτρα, συζητάμε για ένα “κούρεμα” χρέους, πήραμε δάνεια… και στο τέλος θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερο χρέος, με μεγαλύτερη ανεργία και μεγαλύτερο ποσοστό ύφεσης!
image2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ