Προπαγανδιστής του Ερντογάν ο Μπορίσοφ -Γι' αυτό η Βουλγαρία δεν θα απειληθεί από την Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αναφέρει το euractiv.com – Τι είπε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την άρνηση του Ταγίπ Ερντογάν να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό – Ως… εκπρόσωπος Τύπου της Άγκυρας μια χαρά τα πήγε ο Μπορίσοφ -Τα ανταλλάγματα που πήρε η Βουλγαρία για να προωθήσει τα fake news της Τουρκίας

Αισχρές συκοφαντίες Ερντογάν κατά τις Ελλάδας – Σιγοντάριζε κι ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Georgi Gotev για το EURACTIV.com:
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ απέτυχε τη Δευτέρα (2 Μαρτίου) στην αποστολή διαμεσολάβησης στην Άγκυρα, η οποία στόχευε να φέρει την Ελλάδα, την Τουρκία και τους ηγέτες της ΕΕ σε μια σύνοδο στη Σόφια για την πρόληψη μιας νέας προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη.
Ωστόσο, κέρδισε διαβεβαιώσεις από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Άγκυρα θα τιμήσει τη δέσμευσή της να μην επιτρέψει τη μεταναστευτική πίεση στη Βουλγαρία.
Πράγματι, ενώ η Τουρκία στέλνει φορτία μεταναστών στα σύνορα της με την Ελλάδα, η κατάσταση στα βουλγαρικά σύνορα, λίγα χιλιόμετρα μακριά, παραμένει ήρεμη
.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά από δείπνο εργασίας με τον Ερντογάν, ο Μπορίσοφ παραδέχτηκε ότι ο οικοδεσπότης του δεν θέλει να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους μετανάστες να περάσουν στην επικράτειά της και χρησιμοποιεί χειροβομβίδες κρότου και δακρυγόνα για να τους αποτρέψει από την παράνομη διέλευση.
Ο Ερντογάν κατηγόρησε τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας ότι σκότωσαν δύο και τραυμάτισαν σοβαρά τρεις από τους μετανάστες που ήθελαν να διασχίσουν τη Δευτέρα. Η Αθήνα απέρριψε τους ισχυρισμούς ως “fake news”.
Ο Τούρκος πρόεδρος επίσης κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις διεθνείς συμβάσεις για τους πρόσφυγες κλείνοντας τα σύνορά της στους μετανάστες. «Αυτοί οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τη χώρα μας με την ελεύθερη βούλησή τους», είπε.
Ο Μπορίσοφ παραδέχτηκε ότι το σχέδιο διοργάνωσης μιας μεγάλης διπλωματικής συνάντησης είχε αποτύχει, υπονοώντας ότι ο λόγος ήταν η αστυνομική βία στα ελληνικά σύνορα.
Είχε προγραμματίσει να οργανώσει μια συνάντηση στη Σόφια την Παρασκευή με τον Ερντογάν, τον Μητσοτάκη, τη Μέρκελ και τον Πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, η χώρα του οποίου κατέχει την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Η Γερμανία αναλαμβάνει την προεδρία από την Κροατία κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020.
“Έβαλα πολύ μεγάλη προσπάθεια να διοργανώσω τριμερή συνάντηση σε ευρύτερη μορφή”, δήλωσε ο Μπορίσοφ και πρόσθεσε:
“Αλλά τότε, λάβαμε πληροφορίες για τους μετανάστες που σκοτώθηκαν. Μερικοί από τους συναδέλφους μου δεν δίστασαν να δημοσιεύσουν απόψεις στο διαδίκτυο», είπε, χωρίς να αναφέρει ονόματα.
“Παράλληλα, ο Πρόεδρος [Ερντογάν] ήταν έτοιμος να έρθει στη Σόφια την Παρασκευή, αλλά η απροθυμία του να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον συνάδελφό του Μητσοτάκη, πάγωσε την επιθυμία μου να πραγματοποιήσω αυτή τη συνάντηση”, συνέχισε ο Μπορίσοφ.
Ο Ερντογάν κατηγόρησε την ΕΕ ότι έχει «διπλά πρότυπα» και δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της έναντι της Τουρκίας για το θέμα των μεταναστών. Η ΕΕ έχει προηγουμένως απορρίψει τέτοιες κατηγορίες ως αβάσιμες. Χρηματοδότησε τη στήριξη των προσφύγων στην τουρκική επικράτεια από το 2016 με 6 δισ. Ευρώ.
«Δεν θέλουμε πλέον αυτά τα χρήματα», δήλωσε ο Ερντογάν. «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χλευάζει την αξιοπρέπεια της Τουρκίας».
Πρόσθεσε ότι η βουλγαρική θέση πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλες τις χώρες της ΕΕ. “Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την υγιή νοοτροπία της Βουλγαρίας υπό την ηγεσία του Μπόικο Μπορίσοφ”.
Η Βουλγαρία είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ η οποία επιστρέφει αυτόματα Τούρκους φυγόδικους στην Άγκυρα.
Βουλγαρικά ΜΜΕ, DW: Γιατί τόση ησυχία στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ