Ρωσία: "Δεν θα σταματήσουμε τη μάχη κατά της τρομοκρατίας για να λυθεί το μεταναστευτικό"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία δεν θα σταματήσει να μάχεται κατά της τρομοκρατίας στο Ιντλίμπ της Συρίας για να επιλυθεί η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε στο Ελσίνκι με τον Φιλανδό ομόλογο του.

“Κατανοούμε πλήρως την πολυπλοκότητα των θεμάτων μετανάστευσης για την ΕΕ. Θα συνεχίσουμε τον διάλογό μας για το θέμα αυτό με τις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να συμβάλουμε θετικά. Αλλά δεν μπορούμε να βοηθήσουμε στην επίλυση αυτών των προβλημάτων σταματώντας την καταπολέμηση της τρομοκρατίας”, τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
“Η επίλυση του προβλήματος έγκειται στην πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2018, σχετικά με την ζώνη αποκλιμάκωσης του Idlib. Δυστυχώς, αυτό δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.
Ελπίζω ότι η επερχόμενη συνάντηση μεταξύ του Putin και του Erdogan στις 5 Μαρτίου να μας επιτρέψει να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση και να αρχίσουμε να κινούμαστε στην πορεία υλοποίησης όσων συμφωνήσαμε”.
“Αβάσιμες οι πληροφορίες της Τουρκίας για προσφυγική κρίση στο Ιντλίμπ”
Η Ρωσία επίσης, απέρριψε σήμερα τις δηλώσεις που γίνονται εκ μέρους της Τουρκίας και άλλων δυτικών χωρών για μεταναστευτικές ροές και ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες αυτές «αβάσιμες», σύμφωνα με το Interfax το οποίο επικαλείται τον Ναύαρχο Ολέγκ Ζουραβλέφ, επικεφαλής του ρωσικού κέντρου συμφιλίωσης των αντιμαχόμενων πλευρών στη Συρία.
Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι σχεδόν 200.000 πρόσφυγες βρίσκονται κοντά στην συρο-τουρκική μεθόριο εξαιτίας των μαχών στο Ιντλίμπ και ότι λιγότεροι από 35.000 άνθρωποι που προέρχονται από τις ζώνες όπου διεξάγονται εχθροπραξίες στην Συρία έχουν περάσει τα σύνορα με προορισμό την Τουρκία, εντός του 2020.
Λίγο αργότερα βέβαια, ο ίδιος ανέφερε: “Επί του παρόντος, οι αρχές της Δημοκρατίας της Τουρκίας πιέζουν περίπου 130 χιλιάδες πρόσφυγες που ήταν προηγουμένως σε προσωρινά στρατόπεδα στα τουρκοελληνικά σύνορα προς τα ελληνικά σύνορα… Τα δύο τρίτα δεν είναι πολίτες της Συρίας, είναι Αφγανοί, Ιρακινοί, πολίτες αφρικανικών χωρών, η Τουρκία πιέζει αυτούς τους ανθρώπους στην Ελληνική Δημοκρατία”, δήλωσε ο Ζουραβέλεφ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ