Ξεγυρισμένο χαστούκι στην Τουρκία από τη Ρωσία – Με κατεβασμένα αυτιά στη Μόσχα αύριο ο Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία έχει επιτρέψει στις θέσεις παρακολούθησής της, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο συμφωνίας του 2018 με τη Μόσχα, να συγχωνευθούν ουσιαστικά με τρομοκρατικές βάσεις στο Idlib, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, εν μέσω τουρκικής επίθεσης εναντίον της προώθησης των συριακών δυνάμεων.

“Οι οχυρωμένες περιοχές των τρομοκρατών έχουν συγχωνευθεί με τους τουρκικούς παρατηρητές που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας του Σότσι του 2018”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ νωρίς την Τετάρτη.
Η Δύση αγνοεί τη μεταφορά στρατευμάτων της Τουρκίας στο Idlib, η Τουρκία, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, μετέφερε τις μονάδες της στο Idlib και στη Δύση κανείς δεν ασχολήθηκε.
Πρόσθεσε ότι οι δημόσιες απειλές για την καταστροφή όλων των μονάδων των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και την επιστροφή του αυτοκινητοδρόμου Μ5 στον έλεγχο της τρομοκρατίας, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη ονομάζονται “δικαιώματα νόμιμα δικαιώματα άμυνας”.
“Επιθέσεις και μαζικά πυρά σε γειτονικούς οικισμούς και τη ρωσική αεροπορική βάση στο Khmeimim μετατράπηκαν από σποραδικά σε καθημερινά”.
“Η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αγνοήσει συνεχώς την αποτυχία της Τουρκίας να συμμορφωθεί με τη συμφωνία του 2018”, συνέχισε ο εκπρόσωπος και επίσης δεν «ενδιαφέρονται για την πραγματική ανθρωπιστική κατάσταση μέσα και γύρω από το Idlib».
“Όλα τα επίσημα αιτήματα της Ρωσίας προς τα Ηνωμένα Έθνη και τις δυτικές χώρες – που παρέδωσαν ανθρωπιστική βοήθεια στα σύνορα της Τουρκίας και πουν δεν πήγαν στους πρόσφυγες αλλά στους τρομοκράτες – παρέμειναν αναπάντητα. Το μόνο που ακούσαμε ήταν οι θρήνοι για την ανάγκη «διαφύλαξης με κάθε κόστος των συμφωνιών του Σότσι».
Παρά τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων και τις σαφείς συνδέσεις με γνωστές τρομοκρατικές ομάδες, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν μετατρέψει τις ένοπλες παρατάξεις του Idlib σε λεγόμενους «μετριοπαθείς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ.
“Που ανάμεσα στους υποτιθέμενους ‘αντιπολιτευόμενους’ μαχητές στην ελεγχόμενη από την Τουρκία ζώνη ήταν ο [Αμπού Μοχάμαντ] Αλ-Ιουλάνι – αρχηγός της Jabhat al-Nusra, μιας τρομοκρατικής ομάδας επίσημα αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ – μαζί με τους περίπου 20.000 φονιάδες του;” ρώτησε.
“Με ένα κλικ όλοι οι τρομοκράτες του Idlib υποτίθεται ότι ήταν οι «εκπρόσωποι της μετριπαθούς αντιπολίτευσης» στα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πώς ο επικεφαλής της ISIS al-Βαγδάτι είχε πρόσφατα ‘εντοπιστεί’ και σκοτώθηκε, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, ανάμεσα σε όλους αυτούς τους «μετριοπαθείς».”
Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις της Άγκυρας στον Συριακό Στρατό, καθώς αυτός προχωράει στις τρομοκρατικές ομάδες, αποτελούν “παραβίαση του διεθνούς δικαίου” και παρόλα αυτά έχουν περάσει “εντελώς απαρατήρητες από οποιονδήποτε στη Δύση”, δήλωσε ο Κονασένκοφ, παρά την εκπεφρασμένη δέσμευση της τελευταίας σε μια «τάξη που βασίζεται σε κανόνες».
Οι παρατηρήσεις αυτές έρχονται εν μέσω εχθροπραξιών μεταξύ Τουρκίας και Συρίας στην Idlib, η οποία κλιμακώθηκε τον περασμένο μήνα. Η Τουρκία έστειλε χιλιάδες στρατεύματα στα σύνορα της Συρίας σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τις δυνάμεις της Συρίας από την επαρχία.
Το Idlib είναι το τελευταίο μεγάλο οχυρό αντιπολιτευτικών ένοπλων ομάδων στη Συρία. Η Τουρκία έπρεπε να χρησιμοποιήσει την επιρροή που έχει σε ορισμένες ομάδες για να καταστείλει τους τζιχάντες, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις μάχες.
Η Δαμασκός εδώ και καιρό κατηγορεί την Τουρκία για άγριο παιχνίδι, λέγοντας ότι η Άγκυρα τροφοδοτεί τη βία εναντίον Σύρων στρατιωτών και αμάχων αντί να την περιορίζει.
Αύριο ο Ταγίπ Ερντογάν θα ταξιδέψει στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και η σημερινή φουλ επίθεση του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, σίγουρα είναι ένα μήνυμα… συμμόρφωσης προς τον Τούρκο Πρόεδρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ