Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, που φέτος γιορτάζεται στις 4 Μαρτίου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ), η Ομάδα Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του ΠΣΔΔ και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διοργανώνουν online καμπάνια με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της πρόληψης και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.

Η παχυσαρκία δεν είναι απλώς μια ατομική επιλογή
Η παχυσαρκία έχει βαθιές ρίζες. Δεν είναι απλώς ένα πρόβλημα έλλειψης θέλησης ή εγκράτειας, ούτε μια ατομική επιλογή. Είναι αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών παραγόντων – γενετικών, ορμονικών, ψυχολογικών και περιβαλλοντικών (ανθυγιεινή διατροφή, στρες, καθιστική ζωή, κ.α.).
Αν και εκτιμάται ότι η παχυσαρκία επηρεάζει περισσότερα από 650 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, υπάρχουν ακόμα πολλά κενά γνώσης σχετικά με τους λόγους εμφάνισης και τους τρόπους αντιμετώπισής της. Εξ’ ου και το στίγμα της παχυσαρκίας και οι κοινωνικές διακρίσεις λόγω του αυξημένου σωματικού βάρους επιμένουν σε όλον τον κόσμο.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ομάδα Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του ΠΣΔΔ επιμελήθηκε τα υλικά της καμπάνιας που περιλαμβάνουν ένα βίντεο ευαισθητοποίησης του κοινού και ένα ενημερωτικό infographic με συμβουλές για ένα υγιές βάρος.
Όλοι μαζί για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
Όλοι μαζί για ένα πιο υγιές μέλλον.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kOW6a7Uc3HQ&w=711&h=400]
.
Στο βίντεο της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του ΠΣΔΔ συμμετείχαν οι Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι (σε σειρά εμφάνισης):
• Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc
• Πηγή Μαντζουράτου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc
• Πηνελόπη Δουβόγιαννη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, RD
• Αγγελική Γαρνέλη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc
• Λάμπρος Μελίστας, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, PhD
• Νατάσα Κολομβότσου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MMedSci, PhD
• Μαρία Μπασκίνη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, RD
• Θεοδώρα-Ειρήνη (Ντορίνα) Σιαλβέρα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, PhD
Πέντε βήματα και συμβουλές για ένα υγιές βάρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ