Τούρκος ΥΠΕΣ: “Η Τουρκία ετοιμάζεται να πάει την Ελλάδα στο ΕΔΑΔ”!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό να δούμε ακόμα και τι άλλο… Μιλάει για ανθρώπινα δικαιώματα η Τουρκία… Μιλάει για ανθρώπινα δικαιώματα η Τουρκία… η Τουρκία!

Η αναφορά του Reuters:

Η Τουρκία δήλωσε την Τετάρτη ότι προετοιμάζει μια υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αντιμετώπιση των μεταναστών από την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής η ΕΕ δεν έχει υποβάλει συγκεκριμένη προσφορά για την αντιμετώπιση χιλιάδων ατόμων που προσπαθούν να μπουν στο μπλοκ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου δήλωσε στο CNN Turk βάζοντας και τη σχετική fake σάλτσα του, ότι αξιωματούχοι “κάνουν προετοιμασίες να υποβάλουν αίτηση στο ΕΔΑΔ για τις παρεμβάσεις της Ελλάδας με τους μετανάστες. Οι οικογένειες των δύο ανθρώπων που πέθαναν έχουν εξουσιοδοτήσει την Άγκυρα να το πράξει”.

Ανέφερε ότι περισσότεροι από 135.000 άνθρωποι είχαν περάσει μέχρι στιγμής από την τουρκική συνοριακή επαρχία Edirne στην Ελλάδα από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, επικαλούμενος αυτό που χαρακτήρισε ως καθημερινή αστυνομική παρατήρηση.

Ο Ibrahim Kalin, εκπρόσωπος Τύπου της Τουρκίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα ότι η ΕΕ δεν έκανε “συγκεκριμένη πρόταση” για τους μετανάστες σε συνομιλίες με τον Ερντογάν αλλά πρόσθεσε: “Ελπίζουμε ότι σύντομα θα διατυπώσουν κάπως αυτό το σχέδιο και θα μας το δώσουν, έτσι ώστε να το κατανοήσουμε γρήγορα σε περίπτωση που καταλήξουμε σε συμφωνία”.

Είπε ότι η Τουρκία δεν θεωρεί την απόφασή της να ενθαρρύνει τους μετανάστες να περάσουν στην ΕΕ ως “πολιτικό εκβιασμό” όπως είπαν ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

“Είναι διπλό πρότυπο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να κινητοποιήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα μέσα σε λίγες μέρες, αλλά χρησιμοποιεί τη γραφειοκρατία ως δικαιολογία όταν πρόκειται για την Τουρκία”, πρόσθεσε ο Καλίν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ