ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΑΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ NAIVE, ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΑΦΗΡΗΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ.

LAOGRAFIART.
laografiart3.webnode.gr

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ LAOGRAFIART ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΕΡΓΑ ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΩΝ ΝΑΪΦ ΖΩΓΡΑΦΩΝ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ κ.ά., ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΜΙΛΛΑ ΑΛΛΩΝ ΔΙΑΠΡΕΠΩΝ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΤΥΧΑΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ….
ΕΠΙΣΗΣ ΕΡΓΑ ΛΑΪΚΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ, ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΨΗΦΙΔΩΤΑ,, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΠΑΝΤΑ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΛΑΪΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΕ ΚΑΜΒΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ…. OΛΟΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΓΝΗΣΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Ή ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ KAI ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΞΙΑ.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ – NAIVE.
Ως λαογραφία ορίζεται εκείνη η επιστήμη που ασχολείται με όλες τις εκφράσεις του λαϊκού πολιτισμού. Εξετάζει, καταγράφει και ταξινομεί όλα όσα ένας λαός κατά παράδοση λέγει, ενεργεί και πράττει σε συλλογικό επίπεδο ψυχικής και κοινωνικής ζωής του λαού σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο και συνεπώς ποικίλει. Κατηγορίες, τις οποίες θα μπορούσε κανείς να διακρίνει ως αντικείμενο έρευνας της λαογραφικής επιστήμης, αφορούν στον υλικό βίο και την λαϊκή δημιουργία ( ζωγραφικη, χειροτεχνία, ποίηση, οίκος και αυλή, τροφές και ποτά, ενδύματα και καλλωπισμός, λαϊκές τέχνες), στον πνευματικό βίο (λατρεία, θρησκευτική ζωή,δημώδης μετεωρολογία, φυτά, ζώα, μύθοι, παραδόσεις, παροιμίες, αινίγματα, λαϊκό θέατρο κ.α.) και στον κοινωνικό βίο (καθημερινά έθιμα, παιχνίδια, σχολική ζωή κ.α.).

NAIVE. Ναΐφ τέχνη (Naïve art, ή Toddler art) είναι μία κατηγορία τέχνης που χαρακτηρίζεται από μια παιδικού τύπου απλοϊκότητα, τόσο στην ύλη και το περιεχόμενο όσο και στην τεχνική. Η λέξη Ναΐφ είναι διεθνής πλέον, αλλά προέρχεται από την Γαλλική naive που σημαίνει αφελής. Όμως το δεδομένο ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί ναΐφ καλλιτέχνες, με τα έργα τους, οι οποίοι έχουν λίγη ή καθόλου εικαστική παιδεία, αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι ο όρος συχνά δεν ισχύει. Πολλοί διάσημοι Ευρωπαίοι ζωγράφοι του 20ού αιώνα μπορεί εύκολα να ταξινομηθούν άμεσα ή έμμεσα στην τεχνοτροπία Ναΐφ, όπως ο Joan Miro, ο Henri Émile Benoît Matisse, o Paul Gauguin, κλπ. Μερικοί το παραδέχονται ευθέως εξ άλλου όπως ο Ισπανός Huan Miro που δήλωσε “Χρειάστηκε να γεράσω, για να μάθω να ζωγραφίζω σαν παιδί”.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΑΟΓΡΑΦΟΙ ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ Ή KAI AΛΛΟΙ ΚΑΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΝ ΦΩΤΟ, ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΤΙΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, ΕΦ ΟΣΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ.
ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΑΠΛΕΣ ΦΩΤΟ, ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΙΜΗ.

laografiart3.webnode.gr

Επιτροπή Καλλιτεχνικής Διαχείρησης του LAOGRAFIART.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
[email protected]
[email protected]

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΝΑΙΦ ΠΙΝΑΚΕΣ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ laografiart3.webnode.gr

keimeno antonas naiv

keimeno antonas naiv1

keimeno antonas naiv2

keimeno antonas naiv3

keimeno antonas naiv4

keimeno antonas naiv5

keimeno antonas naiv6

keimeno antonas naiv7

keimeno antonas naiv8

keimeno antonas naiv9

keimeno antonas naiv10

keimeno antonas naiv11

keimeno antonas naiv12

keimeno antonas naiv13

keimeno antonas naiv14

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ