Οι παραγγελίες «Made in Germany» αυξήθηκαν κατά 5,5% τον Ιανουάριο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες σημείωσαν άνοδο τον Ιανουάριο στον τομέα των εξαρτημάτων αεροσκαφών και μηχανολογικών κατασκευών, δήλωσε την Παρασκευή ο Ομοσπονδιακός Στατιστικός Οργανισμός, δίνοντας στον
κατασκευαστικό κλάδο μια μεγάλη ώθηση στην αρχή ενός τετραμήνου που υποβαθμίστηκε από τον κοροναϊό.

Τα συμβόλαια για τα εμπορεύματα «Made in Germany» αυξήθηκαν κατά 5,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη άνοδος από τον Ιούλιο του 2014 και σε σύγκριση με την πρόβλεψη του Reuters για μια αύξηση 1,4%.

“Η ισχυρή αύξηση είναι βεβαίως καλά νέα για τη γερμανική οικονομία. Πιθανότατα υπήρχε μια επιρροή λόγω του χρονοδιαγράμματος των διακοπών στο τέλος του περασμένου έτους, το οποίο δεν καλύπτεται από τη συνήθη εποχική προσαρμογή», δήλωσε ο Jens-Oliver Niklasch, οικονομολόγος της τράπεζας LBBW.

“Αυτή τη στιγμή, όμως, τα στοιχεία από την εποχή πριν από τον κοροναϊό πρέπει να αφήΝουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές συγκριτικά άναυδες”.

Η Γερμανία έχει αναφέρει μέχρι τώρα 400 κρούσματα κορωναϊού.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας. Οι κατασκευαστές εξαρτώνται από την αλυσίδα ζήτησης και εφοδιασμού από την Κίνα.

Οι εγχώριες επιχειρήσεις που επλήγησαν από το ξέσπασμα περιλαμβάνουν ξενοδοχεία και εταιρείες μεταφορών. Αρκετές διεθνείς εμπορικές εκθέσεις έχουν ακυρωθεί, συμπεριλαμβανομένης της ITB Tourism Fair, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο αυτή την εβδομάδα.

Το Βερολίνο βοηθά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να γεφυρώσουν τα αιφνίδια προβλήματα ρευστότητας και να αποφύγουν τις απολύσεις μέσω μέσων της αγοράς εργασίας, όπως τα προγράμματα εργασίας μικρής διάρκειας.

Ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz και ο υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier δήλωσαν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει ό, τι χρειάζεται για να προστατεύσει την οικονομία από τον αντίκτυπο του κοροναϊού. Τα ανώτερα μέλη της κυβέρνησης αναμένεται να συζητήσουν πρόσθετα μέτρα σε συνεδρίαση την Κυριακή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ