17/09/2021

Απίστευτο. Δεν έδωσε το χέρι του για χειραψία στον Μητσοτακη λόγω του Κορωνοϊού.

Ο κορονοϊός φέρνει αλλαγές και στις επίσημες συναντήσεις των πολιτικών όλου του πλανήτη.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και λοιμωξιολόγων που συμβουλεύουν να αποφεύγουμε τις χειραψίες και τα σταυροφιλήματα ως μέτρα πρόληψης λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μάλιστα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο σοβαρά τηρούν οι ηγέτες τις προφυλάξεις είναι ότι πριν από λίγες ημέρες, η καγκελάριος έτεινε το χέρι της στον Χορστ Ζεεχόφερ, κατά την έναρξη συνεδρίασης για το μεταναστευτικό, όμως ο υπουργός απέφυγε να ανταλλάξει χειραψία μαζί της, χαμογελώντας πλατιά. Και οι δύο στη συνέχεια γέλασαν με αυτήν την «προφύλαξη».

Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Andrew McDowell, και οι δύο άνδρες απαθανατίστηκαν αντί για την επίσημη χειραψία να χαιρετιούνται μέσω των… αγκώνων.

“Σίγουρα όταν υπάρχει συνωστισμός, υπάρχουν χειραψίες, έχουμε πει εδώ και ημέρες ότι πρέπει όσο είναι δυνατόν να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό ή τα σταυροφιλήματα. Υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης” δήλωσε στον Realfm 97,8 ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ