Του κόσμου τα παράξενα…

Μαθαίνω ότι ετοιμάζεται συλλαλητήριο στην συμπρωτεύουσα ενάντιων της παράνομης μετανάστευσης, καλώς ή κακώς δεν έχει σημασία, εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος και δεν ακούγονται κάποια αλλά πράγματα, που είναι βαρύτερα και ουσιαστικότερα.

Οι μετανάστες είναι τα άτυχα πιόνια στην σκακιέρα της ζωής, που προσπαθούν να κάνουν καλύτερη την ζωή τους με εντελώς έναν τρόπο που όχι μονο γεννά αντιδράσεις, αλλά αφήνει να τους εκμεταλλεύεται ο κάθε δικτατορίσκος. Για να δούμε όμως ποιοι βοηθούν αυτήν την κατάσταση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Πρώτα από όλα για το ΝΑΤΟ ένας συμμαχικός σχηματισμός στον οποίο συμμετέχουμε και ελέγχεται σχεδόν απόλυτα από τις ΗΠΑ. Αντί να μπαίνει τροχοπέδη στα σχέδια του νεοσουλτάνου σιωπά, αν δεν τον βοηθά κιόλας.

Η Ε.Ε μια οικονομική συμμαχία της Ευρώπης που αλλού πατά και αλλού βρίσκεται, καμία κοινή γραμμή και οποία έχει βγει, στα λόγια και μόνο σε αυτά. Αποτέλεσμα ο πονηρός δερβίσης να τους παίζει στα δάχτυλα του σαν κομπολόι.

Εντός των τοίχων τώρα και την ώρα που γίνονται μάχες στην κυριολεξία σε ξηρά και θάλασσα για να αποτραπεί αυτή η ανθρώπινη «εισβολή» με υπαιτιότητα Τουρκίας, το Εμπορικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης, αυτοί οι απίστευτοι ελληναράδες, υπογράφουν μνημόνιο εμπορικής συνεργασίας με την Τουρκία. Α και κάτι άλλο, πόσες ελληνικές μαρίνες έχουν περάσει σε τουρκικά χέρια γνωρίζουμε;

Γερμανία, ο εφιάλτης της Ελλάδος, η χώρα που μας κατέστρεψε με τα μνημόνια και αυτή που διατηρεί στην γείτονα 7.000 γερμανικές επιχειρήσεις και γραφεία που έχουν έδρα στην γείτονα και στις οποίες εργάζονται πρόσφυγες για ένα κομμάτι ψωμί, για να μην πούμε για τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ των Γερμανικών επενδύσεων ή ότι είναι η μεγαλύτερη σε εξαγωγές χώρα αρμάτων μάχης προς την Τουρκία. Βέβαια η γερμανική ηγεσία σκέπτεται και τους συμμάχους της στην Ε.Ε., για αυτό έδωσε στην Ελλάδα ένα ελικόπτερο και 20 άτομα για την φύλαξη των συνόρων και για να μην μείνουν από δουλειά, πρόσφερε ευγενική χορηγία και στην Τουρκία 32 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της τουρκικής ακτοφυλακής, για να κουβαλάει περισσοτέρους μετανάστες στα ελληνικά νησιά, σέρνοντας τις βάρκες τους μέχρι την ελληνική θαλασσιά οριογραμμή, γιατί αυτό κάνουν οι γείτονες και με αυτά τα χρήματα θα το κάνουν καλυτέρα και μετά λένε ότι θέλουν να προστατεύσουν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

Βουλγαρία κράτος μέλος της ΕΕ. Ο Ερντογάν διοχετεύει μέσο αυτής τα τουρκικά προϊόντα στις αγορές των χωρών του Βίζενγκραντ και μάλιστα χωρίς δασμούς – ελευθέρα. Χώρες που στα λόγια απεχθάνονται τον νεοσουλτάνο, αλλά δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να δίνουν ελεύθερη διέλευση στα προϊόντα του και να συναλλάσσονται μια χαρά με τον παγκόσμιο διακινητή μεταναστών. Έτσι εξηγείται και ότι στα 259 χιλιόμετρα των Βούλγαρο -τουρκικών συνόρων δεν έχει πάει ούτε ένας παράνομος μετανάστης.

Μετά από όλα αυτά θεωρώ ατόπημα το ότι αποδεχτήκαμε ως χώρα τα 700.000.000 ευρώ που μας έδωσε η Ευρώπη, γιατί στην ουσία είναι σταγόνα στον ωκεανό την ώρα που αιμορραγούμε οικονομικά καθημερινά με όσα συμβαίνουν στα σύνορα μας. Και όχι μόνο αυτό αλλά να τα κάνουμε τι; Να δημιουργήσουμε κλειστές δομές, φυλακές δηλαδή ανθρώπων που ψάχνουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη, η οποία όμως δείχνει κορεσμό και αντιδρά στην άφιξη νεών ομάδων πληθυσμού. Είναι όμως η λύση τα κλειστά κέντρα; Μάλλον όχι, πιο πιθανό είναι η διαιώνιση του προβλήματος.

Και αυτο γιατι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δυστυχώς η αλληλεγγύη της είναι κυρίως στα λόγια και ελάχιστο στα έργα. Τελικά φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν φτάνει να αρκείται σε ευρωπαϊκή στήριξη για τα σύνορα μόνο με λόγια, οφείλει άμεσα να ζητήσει λύση με έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και να πιέσει ακόμα και με βέτο στις αποφάσεις της Ε.Ε, προκειμένου να υπάρξουν εγγυήσεις για την τήρηση της Κοινής Δήλωσης και ακόμα και κυρώσεις προς την Τουρκία για τον ωμό εκβιασμό που κάνει απέναντι σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ελπίζω να καταλάβαμε ποιοι δίνουν την δύναμη στον διπλανό μας, για να χορεύει μια Ευρώπη στο ταψί και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο, χρησιμοποιώντας ανθρώπους.

Γιωργος Βενετσανος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ