Η στρατηγική Παυλόπουλου για τα ευρωπαϊκά σύνορα οι ευαισθησίες Αλιβιζάτου και η δικαίωση για τα “τάγματα εφόδου”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μήνυμα του «γαλάζιου» πρώην βουλευτή Λέσβου Παύλου Βογιατζή προς την κυβέρνηση να δώσει τέλος στα «τάγματα εφόδου» και οι δεσμεύσεις του Νότη Μηταράκη για αποσυμφόρηση

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΝΟΡΑ: Ήταν 21 Απριλίου 2015. Ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Ήσυχος επισκέπτεται το Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο, που είχε αναλάβει τα καθήκοντά του μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για πρώτη φορά βάζει στο δημόσιο διάλογο τη στρατηγική πως «τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα», στρατηγική που βασίστηκε στη συνέχεια όλη η τακτική της χώρας για το προσφυγικό, τις –εντεινόμενες- προκλήσεις της Τουρκίας κοκ. Το καλοκαίρι του 2015, επίσης, σε μια συνάντησή του, πάλι στο Προεδρικό Μέγαρο, αυτή τη φορά με την Ντόρα Μπακογιάννη, ο Προκόπης Παυλόπουλος τονίζει ότι η φύλαξη των ελληνικών συνόρων είναι ευθύνη και της ΕΕ. Όχι ότι είναι η ευρωπαϊκή συνδρομή αυτό που θα θέλαμε και θα χαρακτήριζε μια ενιαία Ευρώπη με πρωταγωνιστικό και ειρηνικό ρόλο στην περιοχή, αλλά οι παρεμβάσεις του Προέδρου «σφράγισαν» την ελληνική εξωτερική πολιτική και βοήθησαν τη χώρα σε πραγματικά κρίσιμες στιγμές.

Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ: Τα «Παιχνίδια Εξουσίας», στις 29 Φεβρουαρίου, είχαν δημοσιεύσει κείμενο για την απουσία αρμοδίων από τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της «απόβασης των ΜΑΤ» σε Λέσβο και Χίο και με τίτλο «ABERT ALERT: Ποιοι εξαφανίστηκαν και αναζητούνται». Μεταξύ των άλλων αναφερόταν στον Νίκο Αλιβιζάτο, σημειώνοντας τα εξής: «Ο γνωστός καθηγητής, του οποίου οι δημοκρατικές ευαισθησίες δεν αμφισβητούνται από κανέναν, έχει οριστεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επικεφαλής Επιτροπής για τη Διερεύνηση της Αστυνομικής Βίας. Ακριβώς όμως επειδή δεν αμφισβητούνται οι δημοκρατικές ευαισθησίες του Νίκου Αλιβιζάτου, αναζητούνται εις …διπλούν οι λόγοι εξαφάνισης τόσου του ιδίου, όσο και της Επιτροπής που προΐσταται για τα όσα έγιναν σε Λέσβο και Χίο!». Ο Νίκος Αλιβιζάτος έλειπε τις ημέρες εκείνες στο εξωτερικό, αλλά επικοινώνησε μαζί μας, με αφορμή το δημοσίευμα να μας ενημερώσει για τους λόγους που δεν λειτουργεί η Επιτροπή, αφού δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα στο ΦΕΚ ο αντικαταστάτης του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ που αποστρατεύτηκε στις πρόσφατες κρίσεις. Και βεβαίως η γνώμη του είναι, με βάση τα βίντεο, πως συνέβησαν σε Λέσβο και Χίο αίση που πρέπει να διερευνηθούν. Η στήλη, πάντως, ποτέ δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία για το δημοκρατικό φρόνημα του εκ των κορυφαίων μας καθηγητών και σημαντικής προσωπικότητας του προοδευτικού χώρου.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ «ΓΑΛΑΖΙΟΥ» ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ «ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ»: Τα «Παιχνίδια Εξουσίας», στο Νews 24/7, αισθάνονται να δικαιώνονται για την ανάδειξη του θέματος των «ταγμάτων εφόδου» σε Λέσβο και Χίο, ενώ αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν πλέον και στον Έβρο. Η δήλωση του επί πολλά χρόνια βουλευτή της ΝΔ στη Λέσβο και εκ των κορυφαίων προσωπικοτήτων του νησιού, άλλωστε, τα λέει όλα. ««Προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε υποχρέωση να λέμε και τα στραβά» σημειώνει ο πρώην βουλευτής Ν. Λέσβου της ΝΔ, Παύλος Βογιατζής στην ανάρτησή του. «Πρέπει να βάλετε τέλος στα τάγματα εφόδου στην Λέσβο. Πρέπει να υπάρχει η παρουσία του κράτους που να εξασφαλίζει έννομη τάξη. Καλή, πάρα πολύ η φύλαξη των νησιών στην Θάλασσα αλλά δεν τιμά κανένα αυτό που συμβαίνει με τα τάγματα εφόδου». Μπορείτε συνεπώς να καταλάβετε το μέγεθος της κατάστασης.

Η ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ: Οι τελευταίες δηλώσεις και δεσμεύσεις από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη για αποσυμφόρηση των νησιών, δικαιώνει επίσης την επιμονή μας, κόντρα στο εθνικιστικό κλίμα των ημερών, να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα της επικαιρότητας και όχι να τα αποκρύβουμε.

Πηγη: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ