Συμβουλές προφύλαξης από Έλληνα που ζει στην Κίνα για τον Κορωνοϊο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Έλληνας επιχειρηματίας Πέτρος Τσαρούχης που βρίσκεται στην Κίνα απευθύνει έκκληση για τα εξής απλά πρακτικά μέτρα που ακολουθεί επί δύο μήνες και έχει όπως τονίζει παραμείνει υγιής, μέχρι στιγμής.

Συμβουλές προφύλαξης από Έλληνα που ζει στην Κίνα για τον Κορωνοϊο.

Κοιμάμαι καλά, προσπαθώ να τρώω καλά και ασκούμαι. Επιτρέπω στον εαυτό μου το φόβο, δεν επιτρέπω όμως να εξελιχθεί σε πανικό.

Μεριμνώ για καλό αερισμό του σπιτιού.

Πλένω τα χέρια μου πάρα πολύ συχνά με σαπούνι επί τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα και πάντα όταν πριν έχω πιάσει πόμολα, όταν έχω αγγίξει προϊόντα στο σούπερ μάρκετ κλπ.

Μέχρι να πλύνω τα χέρια μου δεν αγγίζω σε καμία περίπτωση το πρόσωπό μου, το στόμα ή τα μάτια μου. Δεν τρίβω τα μάτια μου.

Αποφεύγω τις εξόδους από το σπίτι αν δεν υφίσταται ανάγκη. Αν πρέπει να βγω από το σπίτι, αποφεύγω τα μαζικά μέσα μεταφοράς και επιλέγω την πεζοπορία για αποστάσεις μέχρι 5 έως 6 χιλιόμετρα.

Αν αναγκαστώ να μπω σε μέσα μαζικής μεταφοράς, φοράω σκούφο ή καπελάκι τζόκεϊ, καθώς και χειρουργική μάσκα πάντα και προσπαθώ να έχω τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από συνεπιβάτες.

Όταν βήχω η φταρνίζομαι, καλύπτω πάντα το στόμα μου με το βραχίωνα.

Φροντίζω να έχω πάντα μαζί μου dettol τσέπης και σε ετοιμότητα χαρτομάντιλα, ώστε αν αντιληφθώ ότι υπάρχει πλησίον άνθρωπος με βήχα η συνάχι, καλύπτω το στόμα και τη μύτη μου και του λέω φυσικά να καλύψει το στόμα του.

Τα γυαλιά μου παρέχουν ορισμένη προστασία για τα μάτια μου.

Φοράω τζόκεϊ (τα μαλλιά μπορούν να γίνουν εστία) και φροντίζω να κάνω ντουζ μετά από κάθε είσοδο στο σπίτι.

Αλλάζω κάθε δύο ημέρες, το αργότερο, πετσέτες στο μπάνιο.

Ελέγχω καθημερινά τη θερμοκρασία μου με θερμόμετρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ