Φωτιά σε ανοικτή δομή ημερήσιας φιλοξενίας ελβετικής ΜΚΟ στη Λέσβο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 8 το βράδυ σε ανοικτή δομή ημερήσιας φιλοξενίας και απασχόλησης προσφύγων και μεταναστών που λειτουργεί στην περιοχή του Καρά- Τεπέ υπό την αιγίδα Ελβετικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης υπό την επωνυμία One Happy Family.

Η δομή λειτουργεί από το 2017 στον χώρο που στεγάζονταν τα καθαριστήρια «Γλάρος» της οικογένειας Λεβεντέλλη και διαθέτει χώρο καφενείου, παιδότοπου, κινηματογράφου κλπ, ενώ προσέφερε και περίπου 1.000 γεύματα την ημέρα από την κοινωνική κουζίνα.

Ηδη επιχειρούν στο χώρο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, πλην όμως οι πρόχειρες, ως επί το πλείστον ξύλινες, περιφερειακές κατασκευές, έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός και οι προσπάθειες κατάσβεσης επικεντρώνονται στο κεντρικό κτίριο της εγκατάστασης. Σε κάθε περίπτωση, το κτίριο και συνολικά η εγκατάσταση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες είναι ασφαλισμένο.

Επίσης , οι πυροσβεστικές και αστυνομικές αρχές, έσπευσαν να ειδοποιήσουν τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που συνορεύουν με την συγκεκριμένη εγκατάσταση, για να προλάβουν το ενδεχόμενο επέκτασης της φωτιάς και σε άλλες εγκαταστάσεις.

Να τονίσουμε, ότι στην περιοχή στεγάζονται αρκετές σημαντικές επιχειρήσεις πολύ κοντα στο χώρο της πυρκαγιάς, όπως η κατασκευαστική εταιρία ΤΕΧΝΗΜΑ, η μεταφορική ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ, η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ που εκδίδει την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, η επιχείρηση τροφοδοσίας ΑΘΗΝΑΙΟΣ κ.α.

Σημειωτέον, ότι μετά τα τελευταία γεγονότα των επιθέσεων σε στελέχη ΜΚΟ, η δομή είχε αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυροσβεστική υπηρεσία πέραν του έργου της κατάσβεσης είναι αποφασισμένη να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς, με το σενάριο του εμπρησμού να είναι αρκετά πιθανό.

πηγή: emprosnet

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ