Covid-19: Η Ιταλία δεύτερη στον κόσμο σε αριθμό νεκρών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ιταλία είναι πλέον η χώρα με τους περισσότερους θανάτους από τον Covid-19 μετά την Κίνα. Μέσα σε 24 ώρες άλλοι 36 ασθενείς κατέληξαν, διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα στους 233. Τα κρούσματα είναι σχεδόν 6.000.

Και βέβαια ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Νίκολα Ζινγκαρέτι ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός.

Για να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν η κατάσταση η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να κηρύξει σε απομόνωση όλη την περιφέρεια της Λομβαρδίας και άλλες 12 περιοχές σε Βένετο, Εμίλια Ρομάνια και Πεδεμόντιο.

.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5HuSnAZpzFo&w=711&h=400]

.

Στη Βρετανία με τους δύο νεκρούς και τα 206 κρούσματα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα δαπανήσει επιπλέον 46 εκατομμύρια στερλίνες για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

«Νομίζω πως αυτό που τονίστηκε, ειδικά με αυτούς του δύο πολύ λυπηρούς θανάτους, είναι πως πρόκειται για ηλικιωμένους ασθενείς με επιβαρυμένη υγεία, χρόνια νοσήματα. Και είναι άτομα για τα οποία πρέπει να εξασφαλίσουμε πως έχουμε καλές νοσοκομειακές υπηρεσίες. Όμως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σχεδιασμό για πανδημική γρίπη εδώ και πολλά χρόνια και το NHS μπορεί να προσαρμόσει το σύστημά του για να διαχειριστεί μεγάλο αριθμό περιπτώσεων», δήλωσε η αξιωματούχος Υγείας Τζένι Χάρις.

Η Γαλλία μετρά 16 θανάτους. Ανάμεσα στους σχεδόν χίλιους ασθενείς περιλαμβάνονται δύο βουλευτές και ένας υπάλληλος της γαλλικής εθνοσυνέλευσης.
Άλλοι πέντε βουλευτές αποτελούν ύποπτα κρούσματα.

euronews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ