Επιστροφή στην κανονικότητα: Αποφυλακίζεται ο Γιάννος Παπαντωνίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΤΙΟΥ

Γιάννος Παπαντωνίου: Σε περίπου ενάμιση μήνα παρέρχεται το όριο προφυλάκισης των 18 μηνών κι έτσι στο τέλος Απριλίου, δεν θα είναι δυνατή περαιτέρω κράτηση του σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Για άλλη μια φορά οι αργοί ρυθμοί απόδοσης της δικαιοσύνης προκαλούν και την κοινωνία, αλλά και τους κατηγορούμενους καθώς δεν τους δίνουν την δυνατότητα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και το τεκμήριο της αθωότητας σε εύλογο χρονικό διάστημα. Πόσο μάλλον όταν έχει περάσει κι ενάμισης χρόνος (18 μήνες) και τον Δικαστικό Συμβούλιο δεν έχει εκδώσει ούτε καν το βούλευμα για την παραπομπή του σε δίκη!

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2018, όταν μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος μαζί με την σύζυγό του, η οποία αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους καθώς η δικαιοσύνη έκρινε ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι προφυλάκισής της.

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, για την υπόθεση των χρημάτων που φέρονται να έλαβαν ως δώρο από την εταιρία που ανέλαβε το έργο της αναβάθμισης έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού το 2003, είχε ζητήσει με πρότασή του ο εισαγγελέας εφετών, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος. Ο εισαγγελικός λειτουργός, με την 1.300 σελίδων πρότασή του, ζητά από το Συμβούλιο Εφετών να παραπέμψει τον πρώην υπουργό Άμυνας και την σύζυγό του για την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, κατηγορία για την οποία ο κ. Παπαντωνίου παραμένει προσωρινά κρατούμενος επί σχεδόν 15 μήνες μετά την προφυλάκιση του τον Οκτώβριο του 2018.

Προφυλακιστέα για την υπόθεση είχε κριθεί και η σύζυγός του, η οποία βγήκε από την φυλακή με περιοριστικούς όρους τον Μάρτιο του 2019. Η κατηγορία αφορά ποσό 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων, που σύμφωνα με την δικογραφία δόθηκαν στον κ. Παπαντωνίου για την επιλογή του αναδόχου και του υποκατασκευαστή του έργου της αναβάθμισης των έξι φρεγατών. Η επίμαχη σύμβαση είναι η 010Β/03 που υπογράφηκε στις 6.2.2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου του Πολεμικού Ναυτικού.

netakias.com

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ