“Πάντα ανοιχτά, Πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής σου” Διονύσιος Σολωμός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1583588089981blob

*Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης

 

Επειδή όσο σκέπτεσαι τόσο αισθάνεσαι πολλώ μάλλον όσο μελετάς, μπορείς να διακρίνεις με ευκολία τα ουσιώδη και σημαντικά από τα περιττά και ασήμαντα, το μείζον είναι τούτο: έχε “πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής σου”. Στην κρίσιμη αυτή χρονική συγκυρία που διανύει σήμερα η χώρα, μια περίοδο με ανοιχτά ζητήματα, εντάσεις και διαψεύσεις. Μια περίοδο με πυκνότητα γεγονότων, ποικίλες κρίσεις και υψηλά διακυβεύματα στο χώρο της οικονομίας, της κοινωνίας και των εθνικών θεμάτων, δε χωρούν αμφισημίες, πολιτικές μικρότητες και άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις, που επ΄ουδενί συμβάλλουν στην κατανόηση της υφιστάμενης πραγματικότητας.

Δεν έχουν θέση τυχόν διλήμματα, δισταγμοί και λεκτικοί/επαναστατικοί βερμπαλισμοί που λόγω άγνοιας οδηγούν τον ανυποψίαστο πολίτη σε σύγχυση και αμφισβήτηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Δεν έχουν θέση οι ιδεολογικές παρόλες και οι εμμονές, οι ιδεοληψίες και ο επιτηδευμένος λόγος όσων κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Όσων, μάταια, επενδύουν στη μνήμη χρυσόψαρου του λαού, επιχειρούν να διχάσουν την κοινωνία. Όσων για ίδιο φθηνό προσωπικό ή κομματικό όφελος επιδιώκουν να κλονίσουν το εθνικό φρόνημα, να υπονομεύσουν την κοινωνική συνοχή της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, η περίσταση απαιτεί συστράτευση και αλληλεγγύη έναντι όλων των ένστολων που επιχειρούν εκεί για το συμφέρον της χώρας. Απαιτεί σεβασμό έναντι των υπερήφανων ακριτών της Θράκης, ήτοι των έμψυχων φρουρών που σε πείσμα πολλών ανυπέρβλητων αντιξοοτήτων κρατούν ψηλά τη σημαία, φυλάσσουν καθημερινά σύγχρονες “Θερμοπύλες”. Τα γεγονότα επιτάσσουν πατριωτική πίστη, αφοσίωση και ψυχραιμία. Επιβάλλεται, λοιπόν, θάρρος, αγάπη και ασίγαστη φλόγα ψυχής όταν μιλάς για την ιερή πατρίδα. Όταν υπερασπίζεσαι τη σημαία, το αξιακό σύστημα και τις πολιτισμικές πεποιθήσεις της χώρας. Όταν η ψυχή σου πάλλεται από τα ιδεώδη του έθνους…

 

*Πολιτικός Επιστήμων – Τ. Γεωπόνος – Παιδαγωγός

ΔΗΜΟΦΙΛΗ