Μούμια τυλιγμένη σε βιβλίο και άλλα μυστήρια της αρχαίας Αιγύπτου (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αρχαία Αίγυπτος έχει συναρπάσει τη φαντασία από τότε που αφαιρέθηκε για πρώτη φορά η άμμος από τη Μεγάλη Σφίγγα. Τους τελευταίους δύο αιώνες, ήταν μια εμμονή για τους αρχαιολόγους και τους ιστορικούς.

Είναι μια χώρα της οποίας τα μυστήρια ξετυλίγονται αργά. Ακόμα και μετά από όλο αυτό το διάστημα, όμως, υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν γνωρίζουμε. Μερικές από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του αρχαίου κόσμου εξακολουθούν να βρίσκονται καλυμμένες κάτω από την άμμο της Αιγύπτου, περιμένοντας να αποκαλυφθούν. Τις περισσότερες φορές, τέτοιες αποκαλύψεις αποδίδουν ακόμα περισσότερα μυστήρια και αναπάντητα ερωτήματα.

Μούμια τυλιγμένη σε ένα βιβλίο

Το 1848, ένας άνδρας αγόρασε μια αρχαία αιγυπτιακή μούμια από έναν καταστηματάρχη στην Αλεξάνδρεια. Για χρόνια, την είχε ως διακόσμηση και δεν συνειδητοποιούσε πόσο παράξενο τεχνούργημα είχε βρει. Αφότου έβγαλαν κάποια στιγμή τους επιδέσμους μερικές δεκαετίες αργότερα, οι επιστήμονες βρήκαν κάτι πολύ ασυνήθιστο. Η μούμια ήταν τυλιγμένη στις σελίδες λινού βιβλίου-και δεν ήταν γραμμένο στην αιγυπτιακή γλώσσα.

Χρειάστηκαν χρόνια έρευνας για να καταλάβουν τι γλώσσα ήταν, αλλά σήμερα γνωρίζουμε ότι είναι γραμμένο σε ετρουσκική, η γλώσσα ενός αρχαίου πολιτισμού που κάποτε ζούσε στη σύγχρονη Ιταλία. Είναι μια γλώσσα που γνωρίζουν ελάχιστα. Οι λέξεις που τύλιγαν αυτή τη μούμια αποτελούν το μακρύτερο ετρουσκικό κείμενο που έχει βρεθεί ποτέ.

.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=nan6XkvUGi0&w=711&h=400]

.

Lab of Mystery

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ