Χορεύοντας στα παλαμάκια της Τουρκίας …

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία πήρε μια πληγή και την ξύνει για να αιμορραγήσει εναντίον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η Ελλάδα αμύνεται. Η Ευρώπη υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει. Κι εμείς ξανά βαθιά διχασμένοι.

Πώς χωριστήκαμε ανάμεσα σ’ αυτούς που υποστηρίζουν τους μετανάστες και αυτούς που υποστηρίζουν την Ελλάδα ούτε που καταλάβαμε. Λες και είναι δύο αντίπαλα «στρατόπεδα» σε αυτό τον «πόλεμο» και όχι τα δύο θύματα του ίδιου εχθρού.

Στα σύνορα του Έβρου η Τουρκία ξεκίνησε μια νέα εισβολή, αντάξια των διαχρονικών εγκλημάτων πολέμου που μας έχει ιστορικά συνηθίσει. Το γεγονός ότι οι «βόμβες» που χρησιμοποιεί έχουν ανθρώπινα πρόσωπα αποκαλύπτει ακόμη μια φορά τους ανύπαρκτους ηθικούς φραγμούς της πολιτικής της και επιβεβαιώνει την απάνθρωπη φύση μιας πολεμικής μηχανής χωρίς όρια.

«Εξοπλίζεται» με βρέφη, επιστρατεύει την εξαπάτηση, τη μαύρη προπαγάνδα και το ψέμα, προμηθεύει με πυρακτωμένα σίδερα και δακρυγόνα απελπισμένους ανθρώπους και τους εξωθεί να πολεμήσουν -και να δεχθούν τον πόλεμο- για πάρτη της! Αυτό που ζούμε δεν έχει προηγούμενο και προπαντός δεν έχει βρει καμία σοβαρή αντίσταση από θεσμούς που υποτίθεται ότι διαφυλάσσουν τη νομιμότητα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πέρα από τα γλυκόλογα προς την Ελλάδα δεν έδωσε καν ψήγματα καταδίκης της Τουρκίας. Της Τουρκίας που, σύμφωνα με την ειδησεογραφία, έστειλε 1.000 ειδικούς αστυνομικούς για να αποτρέψουν την επιστροφή (!) των προσφύγων από τα σύνορα με την Ελλάδα. Της Τουρκίας που χτίζει καταυλισμούς χωρητικότητας 10.000 ατόμων στα σύνορα για να μονιμοποιήσει τους μετανάστες και κατ’ επέκταση την αστάθεια. Της Τουρκίας που «μαρκάρει» με βραχιολάκια όσους στέλνει στα σύνορα για να μπορεί να τους παρακολουθεί.

Κοτζάμ ευρωπαϊκή επιτροπή και δεν βρήκε το θάρρος και την ειλικρίνεια να ξεμπροστιάσει το σατανικό της σχέδιο. Ούτε λέξη για τον βρόμικο ρόλο που διαδραματίζει τόσα χρόνια στην ενίσχυση των τζιχαντιστών και το παιχνίδι που παίζει σε βάρος των λαών της περιοχής. Μη δυσαρεστήσουν το κράτος που αποτελεί τον μεγαλύτερο διακινητή προσφύγων και μεταναστών την τελευταία πενταετία· παρέμειναν σκυφτοί και αμήχανοι απέναντι στις απειλές του ότι «θα στείλει περισσότερους».

Κι εμείς να τρωγόμαστε μεταξύ μας, ποιος τον έχει μεγαλύτερο τον αντιρατσισμό και ποιος θα βγάλει περισσότερο ανθελληνικό απωθημένο.

Τώνια Σταυρινού
philenews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ