COVID-19: Τα έξι fake news που σπέρνουν τον τρόμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε όλον τον πλανήτη τα fake news κατέκλυσαν τα social media.

Τα fake news που κυκλοφορούν:

– Σκόρδο και μπαχαρικά
Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η κατανάλωση σκόρδου, μέντας και μπαχαρικών προστατεύει από τον κοροναϊό.

– Χλωρίνη: Μην την πιείτε
Κάποιοι προτρέπουν τον κόσμο να καταναλώσει καθαριστικά διαλύματα, που περιέχουν χλωρίνη και άλλες χημικές ουσίες, για να «σκοτωθεί» ο ιός.

– Ηλιοφάνεια
Σύμφωνα με ανάρτηση που κυκλοφόρησε στο Facebook, ένας υποτιθέμενος γιατρός από νοσοκομείο της Κίνας, ισχυριζόταν ότι η ηλιοφάνεια μπορεί να σκοτώσει το νέο κοροναϊό. Επίσης, ότι ο ιός «πεθαίνει» σε θερμοκρασία 27 βαθμών Κελσίου, γι’ αυτό οι ασθενείς πρέπει να πίνουν άφθονο ζεστό νερό.

– «Θεραπεία» με… κοπριά
Μία Ινδή βουλευτής, η Suman Haripriya του κόμματος Bharatiya Janata Party (BJP) υποστήριξε σε δημόσια συζήτηση ότι η κοπριά και τα ούρα της αγελάδας μπορούν να θεραπεύσουν και τον κοροναϊό και τον καρκίνο. Άλλωστε οι αγελάδες είναι ιερές… στην Ινδία.

– Βιολογικός πόλεμος
Συνωμοσιολόγοι στις ΗΠΑ ισχυρίστηκαν ότι ο COVID-19 διέρρευσε από μυστικό πρόγραμμα βιολογικού πολέμου της Κίνας. Αντίστοιχα, η Τεχεράνη φέρεται να κατηγόρησε τις ΗΠΑ για βιολογικό πόλεμο κατά της Κίνας και του Ιράν.

– Φταίει το 5G
Ακόμα και ο «πόλεμος» για τα δίκτυα 5G βρήκε πρόσφορο έδαφος στις θεωρίες συνωμοσίας για τον κοροναϊό. Σύμφωνα με μία εκδοχή, πέντε εβδομάδες πριν από τα πρώτα κρούσματα, είχε τεθεί σε λειτουργία το δίκτυο 5G στην Ουχάν.
Άλλοι συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονται ότι το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, διαθέτει τεχνολογία 5G, γι’ αυτό νόσησαν 696 από τους επιβάτες του…

πηγή: dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ