Ο άνθρωπος που ταπείνωσε την Τουρκία ακόμα και στον ΟΗΕ, δεν θα παραμείνει σιωπηλός…

image 3 1

Σκούζει η Τουρκία για να αναρτήσει ο ΟΗΕ τις συντεταγμένες του παράνομου μνημονίου με τη Λιβύη, οι οποίες υπολόγιζε να αναρτηθούν απο τον Ιανουάριο. Υπολόγιζε χωρίς τον Παυλόπουλο…

Στη συμβολή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Ιπποκράτους, στον 5ο όροφο μιας παλαιάς πολυκατοικίας, θα βρίσκεται το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, όπου θα εγκατασταθεί από το απόγευμα της 13ης Μαρτίου, αμέσως μετά την τελετή παράδοσης στη νέα ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως πληροφορείται το anatropinews.gr, ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει ήδη διαμορφώσει το νέο του γραφείο, όπου θα τον ακολουθήσουν οι συνεργάτες και οι γραμματείς του, και από εκεί θα συντονίσει τη δημόσια παρουσία του σε ακαδημαϊκό αλλά και πολιτικό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ασκήσει κανονικά τα καθήκοντά του μέχρι και την τελευταία στιγμή, ενώ προετοιμάζει εδώ και καιρό -λαμβάνοντας υπόψη του το κλίμα που ήθελε τον πρωθυπουργό να μην τον προτείνει εκ νέου για το ύπατο αξίωμα- τις επόμενες κινήσεις του.

Θα παραμείνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακαδημαϊκά ενεργός ως επίτιμος καθηγητής, με διαλέξεις σε φοιτητές, ενώ λέγεται πως σύντομα θα αναλάβει και έναν επιπλέον ιδιαιτέρως τιμητικό ρόλο αφού του έχει γίνει σχετική πρόταση την οποία έχει αποδεχθεί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διατηρεί άριστες και στενές σχέσεις με αρκετούς ξένους ηγέτες και ήδη έχει δεχθεί προτάσεις για συμμετοχή σε διεθνή fora αλλά και σε ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για θέματα που αφορούν την Ευρώπη αλλά και θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος απέρριψε την ιδέα συνεργατών του να ιδρύσει “δεξαμενή σκέψης” αλλά θα παραμείνει ενεργός ως “φυσικό πρόσωπο”, δίνοντας έμφαση στα εθνικά θέματα και δη σε όσα θα λάβουν χώρο προσεχώς στο πεδίο των ελληνοτουρκικών. Άλλωστε ήταν πολύ συχνές οι δημόσιες παρεμβάσεις του ολόκληρο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και συχνά ήταν ο μόνος που εξέπεμπε ισχυρά μηνύματα προς τη διεθνή κοινότητα και την Άγκυρα σχετικά με το Διεθνές Δίκαιο, απαντώντας έτσι στις προκλήσεις της Άγκυρας. Γι αυτό, άλλωστε, έγινε προσωπικά στόχος του Ταγίπ Ερντογάν και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του από τη Θράκη.

https://www.libre.gr/o-prokopis-paylopoylos-sto-neo-strati/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ