Κορωνοϊός: Μπορεί να μεταδοθεί μέσω των χαρτονομισμάτων;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί ο κορονοϊός να μεταδοθεί μέσω των χαρτονομισμάτων; Ή είναι μια καλή ευκαιρία για να εκμηδενιστεί η χρήση μετρητών παγκοσμίως και η αντικατάσταση τους αποκλειστικά από το πλαστικό χρήμα και τις πιστωτικές κάρτες;

Στο πρώτο μέρος τους ερώτηματος επιχειρεί να απαντήσει άρθρο στην Telegraph.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι θα πρέπει να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση των χαρτονομισμάτων.

Πηγή του Οργανισμού σε ερώτηση για το εάν τα χαρτονομίσματα μπορούν να συμβάλουν στην εξάπλωση του κορονοϊου απάντησε: “Ναι είναι πιθανό και είναι καλή ερώτηση. Γνωρίζουμε όλοι ότι τα χρήματα αλλάζουν χέρια συνεχώς και πάνω σε αυτά μπορούν να υπάρξουν όλα τα είδη των βακτηρίων και των ιών. Συμβουλεύουμε τους ανθρώπους να πλένουν τα χέρια τους κάθε φορά που πιάνουν χαρτονομίσματα και να αποφεύγουν να αγγίζουν το πρόσωπό τους… Μια καλή ιδέα είναι η χρήση των ανέπαφων συναλλαγών”.

Άλλος εκπρόσωπος βέβαια τόνισε ότι ο πρώτος μιλούσε γενικά και ότι σε καμία περίπτωση δεν δίνεται οδηγία μη χρήσης των χαρτονομισμάτων. “Αυτό που επεσήμανε ο συνάδελφος” όπως είπε ο ίδιος στο CNBC, είναι ότι “θα πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας, συμπεριλαμβανομένου και όταν πιάνουμε χρήματα, ειδικά αν πρόκειται κάποιος να φάει ή να να αγγίξει φαγητό”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ