COVID-19: Αν όντως ισχύει… Η ανθρώπινη βλακεία είναι ανίκητη (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντωνακόπουλος στον ΑΝΤ1: άνθρωποι σε καραντίνα για κορονοϊό κυκλοφορούν ελεύθερα – Ο δήμαρχος Πύργου, κάλεσε τους πολίτες να δείξουν περισσότερη υπευθυνότητα, αλλά και την Κυβέρνηση να επιβλέπει τα μέτρα που έχει ορίσει.

.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=l3lDmbjHKTk&w=711&h=400]

.

Kατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία Πύργου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι για το θέμα των καταγγελιών του Δημάρχου Πύργου.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, πρόκειται για συγγενείς και πρόσωπα που σχετίζονται με τους ασθενείς που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους στους οποίους ενώ τους έχει δοθεί οδηγία να παραμένουν σε κατ΄οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές με τρίτα πρόσωπα, συνεχίζουν να κυκλοφορούν έξω κανονικά.

Προσερχόμενος στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου προκειμένου να καταθέσει ο δήμαρχος Πύργου πρόεβη Τάκης Αντωνακόπουλος, στην εξής δήλωση:

«Μετά την επείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε από τον Εισαγγελέα θα καταθέσω σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας και κυρίως όσον αφορά την επιδημιολογία και την μεταδοτικότητα του κορωναιού. Έχουμε αναφορές και καταγγελίες από πολλούς συμπολίτες, και σ` εμένα και στους συνεργάτες μου, ότι ορισμένα άτομα –που είναι αρκετά για την μετάδοση και εξάπλωση του ιού- ενώ είναι σε καραντίνα δεν συμμορφώνονται.
Από την άλλη δεν υπάρχει μια δομή, κρατική-δημόσια, να επιβλέπει τους όρους τήρησης αυτής της κατάστασης, που δεν αποτελεί παραίνεση αλλά υποχρέωση. Ο πολίτης που βρίσκεται σε καραντίνα είναι υποχρεωμένος να κάτσει σπίτι του!.

Το ίδιο διάβασα από διάφορα δημοσιεύματα ισχύει και στο δήμο Πηνειού. Γενικώς από τη στιγμή που δεν υπάρχει ένα σύστημα δημόσιας παρακολούθησης, μια δομή δημόσιας υγείας που θα έπρεπε καθημερινά, έστω κι από τηλεφωνικής βάσεως, να παρακολουθεί αν τηρούνται οι όροι, νομίζω ότι δεν εξαντλούμε τους όρους προστασίας, δεν εξαντλούμε τις δυνατότητες περιορισμού της εξάπλωσης αυτής της ίωσης. Αυτό ισχύει για όλη την Ελλάδα, στην περιοχή μας το εντοπίζουμε πιο πολύ γιατί υπήρξε και η αρχική αστοχία στο να κινηθούν γρήγορα οι δομές υγείας σε σχέση με τους επισκέπτες που επέστρεψαν από το Ισραήλ, οι οποίοι για μια περίπου εβδομάδα περιφέρονταν νοσούντες στα νοσοκομεία, στην κοινωνία και παντού.

Κάνουμε αυτές τις ενέργειες για να μεγιστοποιήσουμε τις δράσεις του συντεταγμένου Κράτους για ένα ζήτημα που είναι μέγιστο όπως η Δημόσια Υγεία. Είναι η ζωή ανθρώπων. 2% θνητότητα σημαίνει, σε μια πανδημία η οποία δεν είναι δύσκολο να συμβεί στη χώρα του ενός εκατομμυρίου, να έχουμε 2000 νεκρούς. Δεν παίζουμε λοιπόν, δεν απλοποιούμε τα θέματα, ούτε κινδυνολογούμε. Είμαστε ρεαλιστές στην πραγματική τους διάσταση, εντοπίζουμε και προτείνουμε.

Και ως γιατρός δημόσιας υγείας θεωρώ ότι έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε που δεν τα έχουμε κάνει. Εργάζονται στο σύστημα γιατροί και νοσηλευτές χωρίς ειδικές στολές, έχουμε 60 επαγγελματίες από την Δυτική Ελλάδα σε καραντίνα. Χθες τέθηκαν δυο γιατροί και τέσσερεις νοσηλευτές στο νοσοκομείο του Πύργου και όλοι μιλούν για την έλλειψη που υπάρχει στην Αγορά για προστατευτικές μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κ.α.

Δεν έχουμε την απαιτούμενη για την κατάσταση επάρκεια μέσων και υλικών για να προστατέψουμε τον κόσμο. Μην τα ωραιοποιούμε τα πράγματα, πρέπει να κάνουμε δουλεία! Ζητήσαμε να μετακινήσουν άμεσα ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο του Πύργου, μας είπαν για διορισμούς σε ένα μήνα. Ο πυροσβέστης πάει στη φωτιά την ώρα που καίει, όχι στη στάχτη!

Πρέπει να κινηθούμε, πρέπει να εγκαταλείψουμε αυτό τον αργό, άκαμπτο ρυθμό της Κεντρικής γραφειοκρατίας και να προστατέψουμε το μέγιστο αγαθό που είναι η ζωή των ανθρώπων».

πηγή: patrisnews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ