Αερομαχίες ελληνικών F-16 Block 52+ Adv. ΕΝΑΝΤΙΟΝ F-18 Super Hornet των ΗΠΑ πάνω από την Κρήτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα F-16 Block 52+ και F-16 Block 52+ Advanced από την 115 και την 116 πτέρυγες Μάχης ΕΝΑΝΤΙΟΝ F-18E/F Super Hornet της VFA 83 “Rampagers”  

Πολεμική Αεροπορία: Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) κλάσης Nimitz βρίσκεται στην Μεσόγειο και εκτελεί ασκήσεις με συμμαχικά κράτη στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Πριν 3 μέρες, ολοκληρώθηκε μάλιστα και ανταλλαγή πληρωμάτων μεταξύ του USS Eisenhower και του γαλλικού Αεροπλανοφόρου FS Charles de Gaulle (R91), επίσης πυρηνοκίνητου, κατά την οποία αμερικανικά F-18 προσνηώθηκαν και απονηώθηκαν από το Γαλλικό πλοίο και Rafale-M της Aéronautique navale από το αντίστοιχο αμερικάνικο.

f 16 in

Η μοίρα που επιχειρεί από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο είναι η VFA 83 Rampagers η οποία ήρθε “αντιμέτωπη” με τα Ελληνικά F-16 με διάφορες τακτικές ασκήσεις, ενώ προέβησαν και σε εναέριο ανεφοδιασμό (φωτογραφία), πολύ χρήσιμη εμπειρία για τους Έλληνες πιλότους καθώς η ΠΑ δεν έχει καταφέρει ακόμη να αποκτήσει ιπτάμενα τάνκερ. Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέσθηκαν αποστολές σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων, ημέρα και νύχτα. Η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε νότια της Κρήτης το διήμερο 5-6 Μαρτίου , στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με αεροσκάφη F-16 Block 52+ και F-16 Block 52+ Advanced από την 115 και την 116 πτέρυγες Μάχης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ