+ Μητροπολίτης Ιγνάτιος για Κορονοϊό και Θεία Κοινωνία: “Δεν κλονίζεται η πίστη μας εάν λάβουμε θεια μετάληψη αργότερα” [VIDEO]

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη στάση της Εκκλησίας απέναντι στην κρίση με τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

https://www.dailymotion.com/video/x7sm5yk

Κορονοϊός Ελλάδα: Ο ίδιος τόνισε ότι η προσέλευση στην εκκλησία και στη Θεία Κοινωνία είναι ελεύθερη και δεν έχει δικαίωμα να τη στερήσει από κανέναν. «Εάν ένας άνθρωπος ασθενήσει και του στερήσω τη Θεία Κοινωνία, τι θα γίνει» διερωτήθηκε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος και σημείωσε ότι οι ιερείς ενημερώνουν τον κόσμο για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν για την προστασία τους.

Πρόσθεσε πάντως ότι δεν κλονίζεται η πίστη του κόσμου εάν κοινωνήσει λίγο αργότερα. «Θα έρθει ο καιρός που θα μπορούμε να κοινωνήσουμε ελεύθερα χωρίς φόβο» τόνισε και στάθηκε στην ενότητα της οικογένειας. Δεν θα ήθελα ποτέ να διασπάται μια οικογένεια, να συγκρούεται για το εάν θα κοινωνήσει κάποιο μέλος της ή όχι. Ας κάνει υπομονή. Προτάσσω την ενότητα της οικογένειας» είπε ο κ. Ιγνάτιος.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

Όπως τόνισε ο κ. Ιγνάτιος, μπορούμε να μην ασπαστούμε την εικόνα, και οι πιστοί αν το επιθυμούν να πάρουν μόνοι τους το αντίδωρο. «Εγώ πρώτος δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να μην μου φιλήσει το χέρι ποτέ» κανείς, πρόσθεσε.

«Η προσωπική μας εμπειρία μας επιτρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι εμείς δεν έχουμε αρρωστήσει ποτέ, μέχρι τώρα όλα τα χρόνια κοινωνούμε τους ανθρώπους, τους ασθενείς, στη συνέχεια καταλύουμε το υπόλοιπο και ποτέ δεν έχουμε ασθενήσει. Αυτή είναι η εμπειρία της εκκλησίας, φυσικά δεν έχουμε κάνει επιστημονική μελέτη» είπε ο Μητροπολίτης μιλώντας στον Αντ1, προσθέτοντας: «Εμείς θα λειτουργούμε αλλά δεν εξαναγκάζουμε στη Θεία Κοινωνία. Ο καθένας θα αναλάβει την προσωπική του ευθύνη. Για έναν πιστό δεν μπορώ να στερήσω τη Θεία Ευχαριστία αν την επιζητά. Η πίστη σώζει. Υπάρχουν θαύματα, υπάρχουν Άγιοι» τόνισε και πρόσθεσε: «Εάν ένας πιστός δεν προσέλθει, δεν θα τον καταδικάσουμε».

 

Όσοι προσέρχονται «μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης» και απολύτως ελεύθερα κοινωνούν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, αναφέρει ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

«O Θεός είναι παντού, οπότε ακόμη και αν αισθάνεστε περιορισμένοι λόγω του Covid-19 και αποφεύγετε να επισκέπτεστε την Εκκλησία για κάποιο διάστημα, μέχρι να περάσει η κρίση, μπορείτε να λατρεύετε τον Θεό στο πνεύμα και την αλήθεια παντού» γράφει σε μια ανάρτηση ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, αλλά και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ