Στις επάλξεις ο ΠτΔ: Συνομιλία με Σταϊνμάιερ για στήριξη της Γερμανίας στην Ελλάδα

Να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, όσον αφορά στην απαράδεκτη και αντίθετη με κάθε έννοια διεθνούς και ευρωπαϊκού Δικαίου στάση της Τουρκίας, ζήτησε ο Προκόπης Παυλόπουλος από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνίας με τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Ο κ. Παυλόπουλος είπε στη μεταξύ τους συνομιλία: «H στήριξη αυτή ισοδυναμεί με στήριξη της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και ο Γερμανός Πρόεδρος τον διαβεβαίωσε για την ένθερμη στήριξή του εν προκειμένω.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Γερμανό ομόλογό του για την άψογη συνεργασία τους με στόχο την εκπλήρωση της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, καθώς και για την πολύτιμη βοήθειά του σε κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα.

Επίσης, τον ευχαρίστησε και για την ιδιαίτερα θερμή ιδιόγραφη επιστολή που του απέστειλε κατά την λήξη της θητείας του.

Τέλος, οι δύο Πρόεδροι δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν, έστω και από διαφορετικές πλέον ιδιότητες, τον κοινό τους αγώνα για την υπεράσπιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, συνακόλουθα, για την υπεράσπιση της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ