Μητσοτάκης-Κουρτς: “Ο Έβρος και το Αιγαίο αποτελούν την ‘ασπίδα’ της Ευρώπης”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Καγκελάριο της Αυστρίας – Ποια η στήριξη του Σεμπάστιαν Κουρτς, ηθική και έμπρακτη – Στο επίκεντρο και κορονοϊός με τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν το απόγευμα.

“Αυτές τις ώρες φτάνει στην Ελλάδα η αυστριακή συνδρομή για το Μεταναστευτικό. Και από σήμερα θα κυματίζει στον Έβρο η ελληνική σημαία αλλά και η αυστριακή, η κυπριακή και σε λίγο σημαίες πολλών άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε. Ο Έβρος και το Αιγαίο αποτελούν την «ασπίδα» της Ευρώπης”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε:

“Πρέπει να οδηγηθούμε άμεσα σε μια έμπρακτη αποκλιμάκωση της κρίσης. Το πλήθος κατατρεγμένων ανθρώπων τους οποίους η Τουρκία ενθάρρυνε να περάσουν τα ελληνικά σύνορα, πρέπει να απομακρυνθεί. Δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τη γειτονική μας χώρα με όρους εκβιασμού”.

Τι είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός για τα μέτρα λόγω κορονοϊού:
“Η Ελλάδα σήμερα πήρε μία σειρά από δραστικά μέτρα για τον κορονοϊό. Κάναμε δεκτή την εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων για το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, πανεπιστημίων, σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών για 14 μέρες, προκειμένου να προλάβουμε τη γρήγορη εξάπλωση του ιού.
Θέλω να κάνω έκκληση στους πιο ευάλωτους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες, οι οποίοι πρέπει να είναι στην πρώτη προτεραιότητα της προσοχής μας: μέχρι να περάσει αυτή η κρίση, είναι πάρα πολύ σημαντικό – όσο γίνεται και όσο είναι εφικτό – να παραμένουν στο σπίτι τους”

Κοινές δηλώσεις με τον Καγκελάριο της Αυστρίας

.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=touMJ3dmibA&w=507&h=380]

.

Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα για όσα συμβαίνουν στον στον Έβρο έστειλε ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κουρτς ευχαρίστησε την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση «που προστατεύει τα σύνορα» και είπε πως η Αυστρία υποστηρίζει τις προσπάθειες της χώρας.

«Ο Ερντογάν κάνει κατάχρηση των προσφύγων και των μεταναστών, εκμεταλλεύεται τους ανθρώπους χρησιμοποιώντας τους ως όπλο. Είμαι ευγνώμων που η Ελλάδα προστατεύει τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα. Εμείς ως Αυστρία υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας στα σύνορα με θωρακισμένο όχημα και drones. Έχουμε διαθέσει ένα εκατ. ευρώ για την υποστήριξη της Ευρώπης για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα», είπε ο Αυστριακός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένη και ακολουθεί κοινό δρόμο πίσω από την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό κι εμείς ως δημοκρατία της Αυστρίας θέλουμε να συνεισφέρουμε, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες της Ελλάδας να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα» πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ