Ο καιρός γαρ εγγύς, διότι ο κόμπος και το χτένι έσπασε και την χτένα… πλέον…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα αφιέρωμα στους Πανέλληνες αλλιώτικο από τ΄άλλα……
Γράφει ο Αντώνης Αντωνάς.

Επίκαιρο για να θυμόμαστε σήμερα….και να μην υποχωρούμε μπροστά στις προκλήσεις και διεκδικήσεις της Τουρκίας.

Αρχίζω ανάποδα…για να διδασκόμαστε από παλαιόθεν και αναφέρω π.χ. το θέμα της απόσυρση των ελληνικών υποβρυχίων το 1974, που ήταν εντελώς αντίθετη απόφαση, με την άποψη των ηρωϊκών Ελλήνων κυβερνητών καπετάνιων, οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι να βυθίσουν τον Τουρκικό αποβατικό στόλο.
Τρείς ρηματικές εντολές έλαβαν για να αποσυρθούν και επιστρέψουν στην Ελλάδα…..

(Πιο κάτω ελάχιστα επικά παραδείγματα και υποδείγματα, που τιμούν το ένδοξο Ελληνικό Ναυτικό και τον Τιμημένο Ελληνικό Στρατό.)

Ήταν μια προδοτική πράξη που ποτέ δεν θα δέσει με την ιστορική παράδοση και νικηφόρες επικές ναυμαχίες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, κατά των Τούρκων.
Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει μια ιστορική παράδοση, που κανένα ναυτικό άλλου κράτους δεν την έχει, όπως βέβαια και η Ελληνική Αεροπορία, αλλά και ο στρατός… Εάν τα Ελληνικά υποβρύχια «Γλαύκος» με κυβερνήτες, τον πλωτάρχη Βασίλειο Γαβριήλ και το «Νηρεύς» με κυβερνήτη τον πλωτάρχη Παναγιωτόπουλο, που είχαν στο στόχαστρο τους τον τουρκικό στόλο και δεν είχαν εντοπισθεί, βύθιζαν μερικά τουρκικά πλοία, οι Κύπριοι σίγουρα, ούτε καν θα άφηναν τους Τούρκους να πατήσουν το πόδι του στα πάτρια εδάφη…Στο κάτω, κάτω εάν η Χουντική ηγεσία της Ελλάδας ή και η μετέπειτα Δημοκρατική Κυβέρνηση, φοβόντουσαν μια γενική πολεμική σύρραξη, ας «διέψευδαν» ότι ελληνικά υποβρύχια, βύθισαν τουρκικά πολεμικά πλοία και ας «επικαλούντο» ότι από… «Κυπριακές τορπίλες» χτυπήθηκαν…Λιποψύχισαν, δείλιασαν….

Σημειώνεται ότι σε απόσταση περίπου μιας ώρας ακολουθούσαν άλλα δύο ελληνικά υποβρύχια το «Πρωτεύς» και το «Τρίτων» και είναι απόλυτα βέβαιο από στρατιωτικής πλευράς ότι ο Τουρκικός στόλος θα πάθαινε πανωλεθρία από τα τέσσερα σύγχρονα υποβρύχια…Παρ όλα αυτά τα υποβρύχια ανακλήθηκαν δύο φορές από την ναυτική διοίκηση Ελλάδας. Στην πρώτη ανάκληση τους δινόταν εντολή όπως επιστρέψουν σε Ελληνικά χωρικά ύδατα και μη εμπλακούν με τουρκικά πολεμικά πλοία, οι κυβερνήτες αδιαφόρησαν, στην δεύτερη εντολή απάντησαν ότι είναι πρόθυμοι να εμπλακούν διότι είχαν το πλεονέκτημα αφού δεν είχαν εντοπισθεί….. τους έγινε απειλητική επίπληξη …και στην τρίτη…. Ρητή, ρηματική απειλητική εντολή όπως πάραυτα επιστρέψουν εν εναντία περιπτώσει θα περνούσαν στρατοδικείο επί εσχάτη προδοσία…. Τα αποκρύβουν έντεχνα οι τότε ριψάσπιδες…, αλλά πολλές μαρτυρίες επιζώντων αξιωματικών τα επιβεβαιώνουν…. Και μελών των πληρωμάτων αλλά και επιτελών αξιωματικών, που υπηρετούσαν τότε στην Ναυτική Διοίκηση…..

Ενδεικτικά όταν με ομόφωνη απόφαση των κυβερνητών των υποβρυχίων εκφράστηκαν επιφυλάξεις και αντιρρήσεις…., θύμωσαν τον κ. Αραπάκη τον αρχηγό Ναυτικού και πήραν νέα ρηματική εντολή από τον ίδιο, για άμεση επιστροφή σε ύφος απειλητικό…Αυτά τα λίγα και ενδεικτικά αναφέρονται στις απόρρητες αναφορές των κυβερνητών των υποβρυχίων, αλλά και στις αποκαλυπτικές καταθέσεις τους στον ελλιπή φάκελο της Κύπρου οι οποίες είναι συνταρακτικές και σε σημείο που έμμεσα χαρακτηρίζουν την τότε ναυτική ηγεσία λιπόψυχη….

Στο κάτω κάτω η καταβύθιση του τουρκικού πολεμικού στόλου, που όλος σχεδόν ήταν συγκεντρωμένος στα ανοικτά της Κύπρου, θα έδινε ένα μεγάλο ναυτικό πλεονέκτημα στην Ελλάδα και θα επικυριαρχούσε σε όλο το Αιγαίο. Όπως η Ιστορική παράδοση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού επέβαλλε…( Σχετικό κεφάλαιο πιο κάτω.)

Στην απόρρητη αναφορά του ο κυβερνήτης του Γλαύκος, Πλωτάρχης Βασίλειος Γαβριήλ εκτός του ότι εκφράζει την απόλυτη του απογοήτευση, διότι δεν τους επέτρεψαν εμπλοκή, που θα ήταν καταστροφική για τους Τούρκους, ταυτόχρονα είναι πεπεισμένος ότι τα ελληνικά υποβρύχια και την Κύπρο θα έσωζαν και την στρατιωτική τιμή της Ελλάδας.

Μαζί με την μειοδοτική αυτή πράξη του Αραπάκη ακολούθησε στην μειοδοσία και ο στρατηγός Μπονάνος, ο οποίος δήλωσε χωρίς αιδώ, ότι « Οι Τούρκοι την Κύπρο χτυπούν. Εμείς είμαστε Ελλάς….» και ως γνωστό τοις πάσι ακολούθησε το Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ…δηλαδή στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος της προδοσίας της Χούντας … εξέπεμψε και η νέα Δημοκρατική Κυβέρνηση μέσω του Πρωθυπουργού της …και ΕΑΛΩ Η ΚΥΠΡΟΣ….

Όντως τα ελληνικά υποβρύχια μετά από τις άνωθεν ρηματικές εντολές διατάχθηκαν να μην εμπλακούν σε ναυμαχία με τον Τουρκικό στόλο, παρ΄ όλον ότι είχαν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Οι κυβερνήτες τους αντέδρασαν σ΄αυτές τις μοιραίες εντολές, αλλά δέχτηκαν τελική ρηματική νέα εντολή πλέον, οπότε απογοητευμένοι αποχώρησαν. Η Ελλάδα έχασε μια ευκαιρία να προσθέσει στην ιστορία της, ακόμη μια νικηφόρα ναυμαχία, κατά των Τούρκων και το βασικότερο, η Κύπρος σήμερα θα ήταν ελεύθερη και δεν θα εγκαταλείπετο ως βορρά στο στόμα της Τουρκίας.
Σημειώνεται επίσης ότι Ελληνικά μαχητικά με αναμμένες μηχανές ήταν έτοιμα προς βοήθεια της Ελληνικής Κύπρου…και αυτά ρηματική εντολή δέχτηκαν να μην απογειωθούν.

Ανάμεσα στην σύγχυση τους ευτυχώς τους «διέφυγε» η *ηρωϊκή Α΄ΜΚ με διοικητή τον ένδοξο αείμνηστο Παπαμελετίου, η οποία και δίπλα στους Έλληνες αδελφούς Κυπρίους πολέμησαν και όλεθρο έσπειραν στους κατακτητές…. Ένας φίλτατος Έλλαδίτης Στρατηγός ε.α. ( Δ.Α. σεμνός καθώς είναι μου θυμώνει όταν αναφέρω το όνομα του) που με αυτοθυσία φύλαξε Θερμοπύλες στην Πράσινη Γραμμή Λευκωσίας, που και αυτός προδώθηκε και εγκαταλείφθηκε ….μου έλεγε…. Ας έστελλαν από αέρος ακόμη 500 καταδρομείς, με επαρκή πυρομαχικά και μαζί με τους Κυπραίους …, οι εισβολείς θα επέστρεφαν κολυμπώντας στην Τουρκία…αν προλάβαιναν….Ο δε τότε διοικητής μου αείμνηστος Ελλαδίτης Κατσίμπρας Ευθύμιος της γενναίας ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΕΦ, υπό τον οποίο είχα την τιμή να υπηρετήσω σαν υποδιοικητής και ο οποίος εθελοντικά επέστρεψε με τους άνδρες του με το αρματαγωγό Λέσβος και πολέμησε στην Κύπρο…πρόσθετε …Αντώνη…..ας είχα ακόμη 500 Ελδυκαρίους και οι θρασύδειλοι Τούρκοι θα ετρέποντο σε φυγή…Το απέδειξε ακόμη και με τους ολίγους ηρωϊκους του ‘Ελληνες στρατιώτες που διέθετε … αλλά δυστυχώς όπως όλοι μας και αυτοί …εγκαταλείφθηκαν…. Τέλος τα πυρομαχικά…Μια σφαίρα τελευταία φύλαξαν όλοι…Και ΕΑΛΩ Η ΚΥΠΡΟΣ….
*Η γνωστή επιχείρηση ΝΙΚΗ με τα ΝΟΡΑΤΛΑΣ.

Ας ευχόμαστε και προσευχόμαστε σήμερα να μην υπάρξουν όμοιοι τους ριψάσπιδες των τότε προδοτων. Μια νέα προδοσία εις βάρος του Ελληνισμού, του τιμημένου Ελληνικού στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας και εις βάρος της Ελληνικής Κύπρου θα είναι ολέθρια και ταπεινωτική….

Ο μεν δειλός της πατρίδος, ο δε φιλόδοξος της πατρώας ουσίας εστί προδότης.
Σωκράτης, 469-399 π.Χ., Φιλόσοφος

Όποιος μας πρόδωσε, δεν θα μας συγχωρέσει ποτέ για την πράξη του αυτή.
Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994, Κολομβιανός συγγραφέας

Όταν προδίνεις κάποιον άλλον, προδίνεις και τον εαυτό σου.
Isaac Bashevis Singer, 1902-1991, Αμερικανοπολωνοεβραίος συγγραφέας

Το πιο θλιβερό με την προδοσία είναι ότι ποτέ δεν προέρχεται από τους εχθρούς σου.

Ας αναφερθούν λοιπόν χάριν παραδείγματος και υποδείγματος, ελαχιστότατες ενδεικτικές ιστορικές νικηφόρες ναυμαχίες του Ελληνικού Ναυτικού κατά των Τούρκων, διδακτικές για σήμερα που οι Βάρβαροι Τούρκοι επιζητούν να αλώσουν ….όχι μόνο το Ελληνικό Αιγαίο, αλλά και τα ελληνικά νησιά και κατά προέκταση την υπόλοιπη Ελεύθερη Ελληνική Κύπρο….. Ας αφυπνισθούμε και αν μη τι άλλο ας αντισταθούμε όπως έπραξαν οι ένδοξοι πρόγονοι μας….

Αποσπασματικά και ολίγα από τα μύρια ένδοξα Ελληνικά παραδείγματα και υποδείγματα…

Το μήνυμα που απέστελλε ο ηρωικός καραβοκύρης Γιώργος Σαχτούρης ( 1783-1841), πριν τις νικηφόρες ναυμαχίες, όταν τον προκαλούσε ο Τούρκος ναύαρχος Χοσρέφ Πασάς, ο οποίος λεηλατούσε τα ελληνικά νησιά και κατέσφαζε αμάχους:
«Έρχομαι σε εσάς. Δεν σας φοβόμαστε.» Διεμήνυε στους υπέρτερους Τούρκους ο Σαχτούρης «Biz size geliyoruz, senden korkmuyoruz.» και όταν έφταναν οι μύριοι ..τους καταναυμαχούσε με τα ελάχιστα πλοία του….

Στις 23 Μαϊου 1825 μετά από εντολή του ηρωικού ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, καταναυμαχείται ο υπερτριπλάσιος στόλος των Τούρκων στη ναυμαχία του Καφηρέα (Κάβο Ντόρο) Χίλιους διακόσιους άνδρες έχασαν οι Τούρκοι και αρκετά από τα πλοία τους καταβυθίστηκαν. Μερικά που διασώθηκαν διέφυγαν προς τα στενά της Ερέτριας, όπου και παρέμειναν από δειλία εγκλωβισμένα μαζί με τον Χοσρέφ Πασά .. Σύντομα και αυτά καταστράφηκαν από τον Ελληνικό στόλο…

O Γιώργιος Σαχτούρης με τους Γεώργιο Ανδρούτσο και Νικόλα Αποστόλη με ελάχιστα πλοία κατατρόπωσαν τον τουρκικό υπέρτερο στόλο και απέτρεψαν την κατάληψη της Σάμου και άλλων νησιών ελληνικών. Απώλειες Ελλήνων 3 νεκροί και 4 τραυματίες. Καταλήφθηκαν περί τα 30 τουρκικά πλοία με πολεμοφόδια, που ενίσχυσαν το ελληνικό πολεμικό ναυτικό. Η ναυαρχίδα των Τούρκων Χαζέν-Γκεμισίν με 66 βαριά κανόνια ήταν η πρώτη που καταβυθίσθηκε…

Ο τουρκικός στόλος ήταν άνω των 50 πολεμικών πλοίων που συνόδευαν περί τα σαράντα πλοία έμφορτα πολεμικών εφοδίων και αρκετά από αυτά έφεραν κανόνια.

Στις 28 Ιουλίου 1824 ο Χοσρέφ Πασάς θέλοντας να αντεκδικηθεί, για τις ντροπιαστικές του ήττες , επανέρχεται με σχεδόν όλον τον Τουρκικό στόλο με 300 πλοία και κατευθύνεται προς κατάληψη της Σάμου η οποία αρνήθηκε ηρωικά το τελεσίγραφο του Πασά όπως δηλώσει υποτέλεια…. Ο ολιγάριθμος Ελληνικός στόλος τους αντιμετωπίζει και αφού τους προκαλεί ανεπανόρθωτες ζημιές και βυθίσεις τους τρέπει σε φυγή….

Στις 4 Αυγούστου, ο πολλαπλάσιος τουρκικός στόλος προχωρά εναντίο του ολιγάριθμου Ελληνικού στα στενά της *Μυκάλης, 17 ελληνικά πλοία με τον αντιναύαρχο Σαχτούρη και τον Κανάρη επιτίθενται και μετά από 6 ώρες αναγκάζουν τους Τούρκους να τραπούν σε φυγή, αφού τους προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές.
Ενδεικτικές νικηφόρες ναυμαχίες του ελληνικού πολεμικού ναυτικού κατά των Τούρκων στην διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης: Πάτρας, Ναυαρίνου, Αγκάλης, Άνδρου, Αστυπάλαιας, Γέροντα, Ερεσσού, Κάβο Μπαμπά, Καφηρέα, Μεθώνης, Χίου, Σάμου, Σπετσών, Τενέδου κ.ά.π.
*Στα στενά της Μυκάλης το 479 π.Χ. το Ελληνικό ναυτικό, καταβύθισε επίσης τον Περσικό στόλο.

Μολών λαβέ, διαμήνυε στον Τούρκο ναυάρχο Ραμίζ Μπέη, με τον πολυάριθμο και υπέρτερο στόλο του, που ήταν κρυμμένος στα στενά των Δαρδανελλίων, ο Έλληνας ηρωικός ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης του θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ. Του απέστελλε (Οκτώβριο και Νοέμβριο 1912), μετά τις προκλήσεις των Τούρκων, λακωνικά μηνύματα με τον τηλέγραφο και τους διαμήνυε…« Seni Bekliyoruz – Sena geliyorum..»

Σας περιμένομεν – Έρχομαστε σε εσάς! Ήταν το ίδιο ηρωικό μήνυμα που τους απέστελλε ο Σαχτούρης το 1825!

keimeno antonas59

Όταν ο Τουρκικός στόλος αποτολμούσε να βγει στην ανοικτή θάλασσα του Αιγαίου, πάθαινε ολική καταστροφή και επέστρεφε πάλι στο καταφύγιό του. ΜΕΜΟ λοιπόν Τουρκία. Μια βαρκούλα ήταν τα ηρωικά Ελληνικά πλοία, έναντι των πολλαπλάσιων βαριά εξοπλισμένων πλοίων του παντοδύναμου αλλά θρασύδειλο τουρκικού στόλου, που κατατροπώθηκε το 1912.

Ο στόλος του Κουντουριώτη στη Λήμνο αποτελείτο από το θωρηκτό Αβέρωφ και οκτώ αντιτορπιλικά. Απέναντι του είχε τον υπέρτερο τουρκικό στόλο. Καταβυθίζει πολλά πολεμικά πλοία και τους κυνηγά μέχρι την είσοδο των Δαρδανελίων, όπου κατέφυγαν για να γλυτώσουν. Εκατοντάδες νεκροί Τούρκοι. Ελληνικές απώλειες …ένας τραυματίας και ελαφρές ζημιές στο Αβέρωφ. Ήταν 5η Ιανουαρίου 1913. Προηγουμένως στο ακρωτήρι Έλλη, επίσης καταναυμάχησε τον Τουρκικό στόλο, ο οποίος έπνεε τα λοίσθια πλέον. Ήταν στις 3 Δεκεμβρίου 1912 και πλέον ολόκληρο το Αιγαίο ήταν υπό ελληνική κυριαρχία και χάριν του ηρωισμού και αυτοθυσίας των Ελλήνων οι Βαλκανικοί πόλεμοι είχαν νικηφόρα έκβαση, με την Τουρκία πλέον να μην αποτολμά να έρθει σε ρήξη με τις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις και να κρύβεται με την ουρά στα σκέλια, μέχρι σήμερα, που αρχίζει πάλι τις διεκδικήσεις και απειλές η αδιόρθωτη… που μόνο κατά αδύναμων λαών επιτίθεται και προβαίνει σε γενοκτονίες ….και πανηγυρίζει για τις ντροπιαστικές της νίκες UTANC VERICI ZAFER – SHAMEFUL VICTORY… αλλά και αποκρύπτει τις εκατοντάδες ήττες των μυρίων Τούρκων βαρβάρων από μια νηπιακή φούχτα Ελλήνων αγωνιστών και στην ξηρά και στη θάλασσα….

Ο Τουρκικός στόλος δεν αποτόλμησε να βγει ξανά εκτός Δαρδανελίων.

Μερικά θρυλικά ονόματα των τότε Ελληνικών πλοίων, Ναυαρχίδα Αβέρωφ, Σπέτσαι. Σφενδόνη, Ναυκρατόυσα, Ψαρρά, Θύελλα, Λόγχη, το μικρό τορπιλοβόλο 11, το οποίο στις 19 Οκτ. 1912, με αυτοθυσία εισήλθε στο τουρκοκρατούμενο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και αφού προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στον Τουρκικό στόλο καταβύθισε το σημαντικό για τους Τούρκους πολεμικό πλοίο «Φετίχ». Αψηφώντας τα τουρκικά πυροβόλα διέφυγε, με ελιγμούς ανάμεσα στα τουρκικά πλοία, τα οποία από τα διασταυρούμενα πυρά, μεταξύ τους είχαν σοβαρότατες απώλειες..

Ανέφερε σε συγχαρητήριο μήνυμα ο Υπουργός Ναυτικών:
«..Συγχαίρω από καρδιάς Ελληνικό Στόλο, πεποιθώς ότι η δράση του, μέχρι τέλους νικηφόρου αγώνος, είναι αντάξια ενδόξων παραδόσεων Ελλήνων ναυμάχων…»
Ας διαβάσουν το επικό μήνυμα αυτό, οι «ολίγοι ριψάσπιδες», που έδωσαν την εντολή στα ελληνικά υποβρύχια, να μην εμπλακούν σε ναυμαχία με τον τουρκικό αποβατικό στόλο το 1974 και ας αναλογισθούν τι θα γράψει η αμείλικτη ελληνική ιστορία για αυτούς!

Ο Ελληνικός πολεμικός στόλος, με ελάχιστα πλοία καταναυμαχούσε, πάντα τους υπέρτερους εχθρικούς στόλους, στο Ελληνικό Αιγαίο που ήθελαν να το καταλάβουν, από αρχαιοτάτων χρόνων…
Μετά από λίγες μέρες, στις 26 Οκτ. 1912 ημέρα γιορτής του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, η πόλη απελευθερώνεται από τον Ελληνικό στρατό.

Ο κραταιός Χασάν Ταξίν Πασάς, που υπερασπιζόταν την Θεσσαλονίκη, υπογράφει ενώπιον των πληρεξουσίων εκπροσώπων Ελλήνων αξιωματικών Βίκτωρα Δούσμανη και Ιωάννη Μεταξά, το πρωτόκολλο παράδοσης και η Ελληνική σημαία υψώνεται στον Λευκό Πύργο. 25000 αιχμάλωτοι τούρκοι, στρατιώτες, 1000 αξιωματικοί… Χιλιάδες όπλα και βαρύς οπλισμός στα χέρια του Ελληνικού στρατού. ( Ευτυχώς μετά τις ήττες τους οι Τούρκοι …«προμήθευαν» όγκους πυρομαχικών την Ελλάδα που τόσο είχε ανάγκη. )

keimeno antonas60

‘Ηχησε πλέον το πρελούδιο και ακούστηκε το κύκνειο άσμα της συρρίκνωσης της πάλαι ποτέ κραταιάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία εκδιώχθηκε τελικά από όλη την Βαλκανική Χερσόνησο και ας ευχηθούμε και σήμερα να εγκλωβισθεί πλέον και σε ένα μικρό μέρος της Ελληνικής Μ. Ασίας…διότι ούτε στην βαθύτερη Ανατολή, από όπου κατάγονται, δεν θα τους …δεχθεί κανείς…. Η διεθνής κοινότητα πλέον μετά βδελυγμίας παρακολουθεί και τις ημέρες και τις πράξεις του διεθνούς ταραξία και εγκληματία πολέμων Τουρκίας…… και του Σουνίτη φανατικού Σαλαφιστή Ερντογάν….., ο οποίος με ευλάβεια τηρεί τις αιματόβρεκτες εντολές του πολεμοχαρούς κορανίου….αλλα ξεχνά ότι σε αυτό ρητά *καταγράφεται πως ότι και να γίνει …Οι Έλληνες και θα επιβιώσουν και θα επικρατήσουν……

*«ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ» είναι ελληνική λέξη – και έχει ένα κεφάλαιο με τίτλο: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»… Τι λέει το Κοράνιο; «Οι Ελληνες [πάντα] θα νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ» [Surah ΧΧΧ, 1-5]

Μόνο ένας Έλληνας να μείνει, πάντα θα πολεμούμε και μην ελπίζεις πως την γην μας θα την κάνεις δική σου, βγάλ’ ντο από τον νου σου.
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, 1770-1843, Ήρωας του Εικοσιένα
(από επιστολή του στον Ιμπραήμ)

«ΠΟΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΗΚΕ ΜΕ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ … ΜΕ ΠΑΜΠΕΣΙΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΜΙΚΡΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΤΕΡΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΦΑΖΕ … Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ… ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΩΝ… ΜΕΜΟ …ΑΛΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 350000 ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΝΟΝΙΑ ΚΑΤΑ 9000 ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΟΡΑ Μ. ΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΙΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ, ΟΡΑ ΚΥΠΡΟΣ 200000 ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΤΑ 10000 ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΒΟΗΘΗΤΩΝ ΠΡΟΔΟΜΕΝΩΝ ΑΟΠΛΩΝ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΑΝΚΣ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ….. ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΥΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΣΒΟΛΕΣ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΣΦΑΓΕΣ ΑΜΑΧΩΝ, ΑΟΠΛΩΝ, ΑΔΥΝΑΜΩΝ … ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΙΣΧΥΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΠΕΣΑ… ΣΤΗΝ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΤΕΠΠΩΝ ΖΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΕ …ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ, ΧΑΜΟΣΠΙΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ..ΣΕ ΔΕΝΤΡΑ…ΟΙ ΑΡΧΕΓΟΝΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ…..ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΪΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ….ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ….» ( Search google… «Mιλούν οι δόλιοι ολετήρες οι ευεργετηθέντες από τον Ελληνικό Πολιτισμό» …Μιλούν και πράττουν…!

Πανέλληνες ο κίνδυνος εξ ανατολών σήμερα ενώνει τους απανταχού Έλληνες και Φιλέλληνες…. Αριστερούς, Δεξιούς, Αριστερούς της Δεξιάς, Δεξιούς της Αριστεράς, όλους τους Πατριώτες. Ο στρατός του Ερντογάν, η αεροπορία του, το Ναυτικό του…οι μύριοι «Μήδοι» βάρβαροι αυτή την φορά δεν θα περάσουν…! Ούτε οι πραιτωριανοί δήθεν ισλαμιστές *πρόσφυγες τον Ελληνικό φράκτη δεν θα διαβούν…. Και κάνετε λάθος ότι …δεν είναι από το Ιντλίμπ…. Από εκεί ετράπησαν σε φυγή μετά το «στραπάτσο» που παθαίνει ο Τουρκικός στρατός στα Συροτουρκικά σύνορα…. Μισθοφόροι, τζιχαντιστές, ισλαμοφασίστες που μιλούν άπταιστα και την Τουρκική γλώσσα ήταν του Ερντογάν… Κοιτάξτε με πόσο μίσος πετροβολούν τους Ακρίτες μας και ακατανόμαστες ύβρεις εκτοξεύουν κατά των Ελλήνων, που βράχοι ακλόνητοι προστατεύουν Θερμοπύλες, τα πάτρια εδάφη, τις οικογένειες, τα παιδιά τους….. Και ….ουρλιάζοντας οι εισβολείς συμπληρώνουν ΑLLAH, ALLAH, ALLAHBAR…. Ναι! Αυτοί είναι οι εισβολείς που θέλουν να φιλοξενηθούν …..στην Ελλάδα, στην Ευρώπη… Αλήθεια διερωτώμαι αν ποτέ έστω κάποιοι από αυτούς μπορούν να ενσωματωθούν σε πολιτισμένες χώρες….

*Εξαιρώ τις πραγματικές προσφυγικές από Συρία οικογένειες με παιδάκια που ατυχώς βρέθηκαν ανάμεσα στον όχλο των βαρβάρων… Ο Ελληνικός λαός και την φιλανθρωπία του και την φιλευσπλαχνία του έδειξε σε όλους τους πρόσφυγες μέχρι σήμερα…. Αλλά τα όρια του έχουν εξαντληθεί …. Παρ΄ολά αυτά συνεχίζει με τα φτωχά μέσα που διαθέτει να φιλοξενεί και συντηρεί πρόσφυγες από το υστέρημα του Ελληνικού λαού, ο οποίος και αυτός δεν περνά τις καλύτερες μέρες… Και οι δόλιοι σύμμαχοι της ΕΟΚ, νίπτουν τας χείρας τους και επιζητούν διακαώς η Ελλάδα να γίνει Ευρωπαϊκή αποθήκη ψυχών … με όποιους κινδύνους προκύψουν εις το μέλλον για τον Ελληνισμό….

Και αν ολίγοι διαμαρτύρονται τόσον στην Ευρώπη, όσον και στην Ελλάδα, αλλά και στη Κύπρο ( όπου και εδώ συρρέουν ορδές ισλαμιστών), για την παρεμπόδιση των εισβολέων να αλώσουν ιερά Ελληνικά χώματα…., ας δηλώσουν υπεύθυνα και ευθαρσώς ότι μπορούν να τους φιλοξενήσουν στα δικά τους σπίτια και το πρόβλημα θα επιλυθεί…. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα…..

keimeno antonas61

Η ισχύς εν τη ενώσει.

Αίσωπος, 620-560 π.Χ., Αρχαίος μυθοποιός
Ομονοούντων αδελφών συμβίωσιν παντός τείχους ισχυροτέραν είναι.

Αντισθένης, 445-360 π.Χ., Κυνικός φιλόσοφος
Ubi concordia, ibi victoria.
– Όπου ενότητα, εκεί νίκη.

Ώ παίδες Ελλήνων, ίτε ελευθερούτε πατρίδ’ ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών.
Αισχύλος, 525-456 π.Χ., Αρχαίος τραγικός ποιητής (Πέρσαι)

Έλληνες όντες βαρβάροις δουλεύσομεν;
– Είμαστε Έλληνες και θα γίνουμε δούλοι των βαρβάρων;
Ευριπίδης, 480-406 π.Χ., Αρχαίος τραγικός (Τήλεφος)

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του.
Γιάννης Ρίτσος, 1909-1990, Έλληνας ποιητής

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ – ΣΥΓΡΑΦΕΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ
www.ledrastory.com cyprushellenica.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ