Διάγγελμα Μητσοτακη. Τους ήρθε κατακέφαλα. Υπουργοί δεν πίστευαν αυτά που άκουγαν όταν έπιασε στο στόμα του την εκκλησία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απόφαση του Μητσοτακη για δημόσια παρέμβαση και κατεύθυνση της εκκλησίας σε πλήρη ευθυγράμμιση με την επιστημονική κοινότητα στο θέμα του Κορωνοϊού άφησε άφωνους ακόμη και κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης που δεν γνώριζαν τίποτα.
Ότι θα γίνει αναφορά στο θέμα της εκκλησίας το γνώριζαν ελάχιστοι στο πρωθυπουργικό περιβάλλον ενώ τα όσα ακριβώς είπε τα γνώριζαν ακόμη λιγότεροι.

Στο ολυμπια σας είχαμε ενημερώσει από το πρωί πως οι πληροφορίες για το αν θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός στο θέμα της εκκλησίας ήταν μπερδεμένες καθώς από το Μαξίμου προσπαθούσαν εσκεμμένα να θολώσουν τα νερά για να μην υπάρξει καμία διαρροή που θα μπορούσε να δημιουργήσει εσωκομματικό πρόβλημα.
Οι θέσεις του Μητσοτακη δημιουργούν αμηχανία σε ένα μεγάλο κομματικό ακροατήριο της ΝΔ και θυμίζουν εποχές Σημιτη με τις ταυτότητες και το θρήσκευμα. Μόνο που εδώ τωρα υπάρχει σοβαρός λόγος και κανείς δεν μπορεί να πει κάτι το διαφορετικό από αυτό που είπε ο πρωθυπουργός.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να προσέξουμε καθώς από ότι φαίνεται θα ανοίξει σύντομα ο διάλογος στην ελληνική κοινωνία για διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους με άγνωστη κατάληξη προς το παρόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ