Καταρρίπτεται το κατασκευασμένο δημοσίευμα κατά της Ελλάδας.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2020 δημοσιεύεται άρθρο στους NYT με τίτλο “Turkey, Pressing E.U. for Help in Syria, Threatens to Open Borders to Refugees) των Matina Stevis-Gridneff και Patrick Kingsley, στο οποίο κατονομάζεται ως μοναδική πηγή ο 23χρονος πρόσφυγας Somar al-Hussein.
FF2BF070-2FDE-4A68-A304-01AE4598D185
Ο Somar al-Hussein φέρεται να βρίσκεται στην ανατολική όχθη του Έβρου στην περιοχή του Αίνου της Ανατ. Θράκης, απέναντι από την Αλεξανδρούπολη και να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως έχει ένα χέρι και σοβαρό πρόβλημα στην όρασή του.
Στις 10 Μαρτίου 2020 δημοσιεύεται το κατασκευασμένο άρθρο στους NYT με τίτλο “We Are Like Animals’: Inside Greece’s Secret Site for Migrants” των Matina Stevis-Gridneff και Patrick Kingsley, στο οποίο και πάλι μοναδική πηγή είναι ο πρόσφυγας Somar al-Hussein.
A518641A-0A71-4CDE-8E0E-C472C8F49757
Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, ο Somar al-Hussein με το ένα χέρι, το σοβαρό πρόβλημα όρασης που χρήζει νοσοκομειακής περίθαλψης, εισήλθε τελικά παράνομα στην Ελλάδα και κατάφερε ΧΩΡΙΣ το κινητό του τηλέφωνο να συγκρατήσει τις γεωγραφικές συντεταγμένες της δήθεν “μυστικής”
εγκατάστασης στο χωριό Πόρος (το οποίο σημειωτέον έχει γεωγραφικό πλάτος και μήκος 40°53’54.6″N 26°13’27.1″E), τις οποίες και παρήσχε στους δύο δημοσιογράφους. Πραγματικά, αξιοθαύμαστη η ικανότητα της μνήμης του 23χρονου όμως εδώ προκύπτουν δύο σοβαρά ερωτήματα:
Α. Πόσο βολικό είναι άραγε το άτομο που έδωσε αυθημερόν τηλεφωνική συνέντευξη (“he said by telephone”) στους δύο δημοσιογράφους για τις ανάγκες του άρθρου της 28ης Φεβρουαρίου να είναι η μοναδική πηγή των “αποκαλύψεων” στο άρθρο της 10ης Μαρτίου;
Β. Πόσο αξιόπιστη μπορεί να θεωρηθεί η “μαρτυρία” αυτού και μόνο του ατόμου, όταν βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η διασταύρωση των πληροφοριών; Μήπως ήταν ακατόρθωτος ο εντοπισμός έστω ενός (1) ακόμα προσώπου μεταξύ των μεταναστών με …παρόμοια “εμπειρία”;
Όταν λοιπόν τα παραπάνω προφανή επισημαίνονται σήμερα στο δημοσιογράφο Patrick Kingsley από Έλληνα χρήστη του Twitter (@Prodactiv), εμφανίζεται ξαφνικά ο μονόχειρας Somar ElHüseyin (a.k.a Somar al-Hussein) να τον ευχαριστεί!

Με απλά λόγια, ο “Σύρος πρόσφυγας trainee software engineer Somar al-Hussein” που ήταν η μοναδική πηγή για τα άρθρα των ΝΥΤ της 28ης Φεβ και 10ης Μαρ δεν είναι άλλος από τον Somar ElHüseyin, μόνιμο κάτοικο Κων/πολης και φοιτητή Software Enginering του Παν/μιου Maltepe.
 

Πηγή:
https://twitter.com/e_amyna/status/1237837574045130752?s=21
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ