Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://youtu.be/nJFRAsee6yw
Η καρδιά του παγκόσμιου αθλητισμού χτυπάει σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία καθώς πραγματοποιείται η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Εξαιτίας των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας γίνεται χωρίς θεατές.

Εκατό προσκεκλημένα άτομα από την Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή παρακολουθούν την τελετή. Στη χθεσινή πρόβα που ήταν κλειστή για το κοινό λόγω των προληπτικών μέτρων για τον ιό, η Φλόγα άναψε από τις αχτίδες του ήλιου στα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου.
“Είμαστε ευγνώμονες στον ελληνικό λαό για το πολύτιμο δώρο των Ολυμπιακών Αγώνων στην ανθρωπότητα”, δήλωσε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ και απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, εξέφρασε ευχαριστίες για την τελετή που όπως είπε “διοργανώθηκε και διεξάγεται σε δύσκολες συνθήκες” λόγω κορονοϊού. Επισήμανε ότι είναι το μοναδικό πλέον γεγονός που φέρνει την ανθρωπότητα σε ειρηνική συνύπαρξη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ιαπωνία “με τη γνωστή ιαπωνική αξιοπιστία, ανθρωποκεντρική ανάπτυξη και τεχνολογία κάνει εξαιρετική προετοιμασία για το 2020”.
Η πρώτη λαμπαδηδρόμος ήταν η Άννα Κορακάκη, η οποία στο μνημείο Πιερ Ντε Κουμπερντέν, παρέδωσε τη δάδα στη χρυσή Ολυμπιονίκη στο Μαραθώνιο το 2004 στην Αθήνα, Μιζούκι Νογκούτσι. Στη συνέχεια ως τρίτος λαμπαδηδρόμος έτρεξε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και τέταρτη η Επίτροπος, Μαρία Γκάμπριελ. Πρώτος σταθμός της λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους (διάρκεια 8 ημέρες) θα είναι απόψε η Καλαμάτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ