Κενό γράμμα η…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

Στην αρχή το ζήσαμε με σποραδικά κρούσματα, αργότερα αρχίσαν να αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό, μέχρι και καραντίνα σε πλοίο της γραμμής έχουμε, ενώ μετράμε και τον πρώτο νεκρό. Είναι γεγονός ότι ως πολίτες δεν ανησυχήσαμε ιδιαίτερα, όταν όμως αρχίσαν τα όργανα, άρχισε και η ανησυχία, ευτυχώς όχι ο πανικός. Η ανησυχία είναι καλός σύμβουλος, ο πανικός όχι και από την στιγμή που έστω και με καθυστέρηση η πολιτεία άρχισε να παίρνει μέτρα τα οποία είναι αναγκαίο να γίνουν σεβαστά, μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους.

Ότι μέτρα όμως και να παρθούν δεν θα είναι αρκετά αν αφήνουμε τα παιδιά τώρα που είναι ελευθέρα από μαθήματα να παίζουν με τους φίλους τους ή να πάνε στους παππούδες, στις παιδικές χαρές ή στους παιδότοπους. Δεν βρίσκονται σε διακοπές είναι σε περιορισμό για την προστασία την δική τους και των οικείων τους. Μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά αρρωσταίνουν δύσκολα αλλά αρρωσταίνουν, με αποτέλεσμα να γίνονται φορείς και να πηγαίνουν μετά στους παππούδες και στους γονείς τους.

Ότι μέτρα και να ανακοινωθούν θα είναι κενό γράμμα, αν δεν ξεχάσουμε για ένα διάστημα την καφετέρια, την ταβέρνα, την παρέα με φίλους, ενώ και η νεολαία μας πρέπει να καταλάβει και να περιορίσουν τις εξόδους της στις απολυτός απαραίτητες.

Δεν θα έχουν αντίκρισμα τα οποία μέτρα αν η ποιο επικίνδυνη ομάδα πληθυσμού να νοσήσει επικίνδυνα, αποδεικνύεται και η πιο ξεροκέφαλη. Η πολιτεία σταμάτησε την λειτουργία των ΚΑΠΗ και έχουν βρει υποκατάστατο στα καφενεία της γειτονιάς, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την προσωπική του υγεία και όχι μόνο. Πρέπει να εγκαταλείψουν τα καφενεία για ένα διάστημα, είτε τους αρέσει, είτε όχι. Είναι συνήθειες που έχουμε και καλό είναι να τις αφήσουμε στην άκρη για ένα διάστημα.

Όσο για την φαρμακευτική μάσκα δεν είναι κακό να την χρησιμοποιούμε, ούτε ντροπή, αν ερχόμαστε σε άμεση επαφή με κόσμο. Εδώ δεν ισχύει η σιγουριά ότι σε εμάς δεν θα συμβεί, μπορεί ανά πάσα στιγμή και ώρα να κολλήσουμε τον ιό.

Γνωρίζω πως κάποια μέτρα είναι δύσκολα και πιθανών να δυσκολέψουν και άλλο, όπως άφησε να εννοηθεί ο πρωθυπουργός. Μπορεί ακόμη να μας δημιουργηθεί η εντύπωση ότι σταμάτησε η ζωή, λάθος, θα πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο, γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να εξασφαλίσουμε το μέλλον όλων μας, μικρών και μεγάλων.

Μείνετε σπίτι σας όσοι πρέπει μέχρι να περάσει η μπόρα. Μην κάνουμε το λάθος που έγινε στην γειτονική μας Ιταλία και στο κάτω της γραφής, είμαστε πολύ λίγοι για να αρχίσουμε να χάνουμε άδικα το λαό μας.

Δεν είναι ανάγκη να ζήσουμε εκατόμβη θυμάτων για να συνειδητοποιήσουμε τον κίνδυνο, γιατί αν τον υποτιμήσουμε, μεγάλη μερίδα της ευθύνης θα ανήκει σε εμάς τους ιδίους, που πήραμε αψήφιστα της οδηγίες που μας δοθήκαν και με την γνωστή νεοελληνική αδιαφορία. Είναι θέμα επιβίωσης για όσους δεν το έχουν καταλάβει, οπότε κομμένες, έξοδοι σε καφενεία, ταβέρνες, ταξίδια, δραστηριότητες που συγχρωτίζονται πολλά άτομα. Μην υποτιμάτε και μη σνομπάρετε την υπερβολή στα μέτρα που θα παρθούν, σεβαστείτε τα.

Δύσκολα ναι, αδύνατον όχι, όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε και αυτόν το σκόπελο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ