Χρηματιστήρια: Η χειρότερη ημέρα στην ιστορία της Ευρώπης – «Αιμορραγία» και στη Wall Street

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως η χειρότερη ημέρα στην ιστορία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων περνάει στην ιστορία η σημερινή συνεδρίαση, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να κλείνει με απώλειες 11%.

Ακατάσχετη αιμορραγία και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με πτώση πάνω από 5% για τους βασικούς δείκτες και την ενεργοποίηση του αυτόματου μηχανισμού ολιγόλεπτης διακοπής συναλλαγών, με τον S&P 500 να χάνει πάνω από 7% κατά το άνοιγμα και να εισέρχεται σε bear market.
Μία ημέρα πριν είχαν γραφτεί και επισήμως οι τίτλοι τέλους στο μακροβιότερο ράλι στην ιστορία της Wall Street, με απομάκρυνση 20% του Dow από τα ιστορικά υψηλά του Φεβρουαρίου. Τα μέτρα ρευστότητας από την ομοσπονδιακή τράπεζα της Νέας Υόρκης(NY FED) δεν κατάφεραν να προσφέρουν στήριγμα στις αμερικανικές μετοχές, με τις αγορές σε κατάσταση πανικού λόγω της πανδημίας του Covid-19, που οδηγεί ολοταχώς σε ύφεση την παγκόσμια οικονομία. Ενδοσυνεδριακά ο Dow έχανε έως και 9% σε μια από τις χειρότερες συνεδριάσεις στην ιστορία του αμερικανικού χρηματιστηρίου.
Κραχ και στην Ευρώπη, με τις ενέσεις ρευστότητας από την ΕΚΤ να μην κατευνάζουν τους επενδυτές, που απογοητεύθηκαν από την απόφαση της Κριστίν Λαγκάρντ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.
Η βουτιά πάνω από 12% των μετοχών του κλάδου ψυχαγωγίας και ταξιδίων οδήγησαν σε πτώση 11% τον πανευρωπαϊκό STOXX 600. Σε ελεύθερη πτώση και οι τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να κάνει βουτιά 16,57%.
Βαθύ κόκκινο σε όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον FTSE 100 του Λονδίνου να υποχωρεί 9,8% τον γερμανικό DAX να χάνει 12,2% και τον CAC-40 του Παρισιού να κλείνει με πτώση 12,28%. Βουτιά 17% για τον FTSE MIB του Μιλάνου που επίσης σημείωσε τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες στην ιστορία του.
πηγή: naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ