Διάγγελμα Μακρόν για COVID-19: "Η σοβαρότερη κρίση υγείας που γνώρισε η Γαλλία σε έναν αιώνα"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, διέταξε το κλείσιμο όλων των σχολείων και των πανεπιστημίων, αλλά απέρριψε επίσης την ιδέα του κλεισίματος των εθνικών συνόρων, υποστηρίζοντας ότι ο ιός δεν έχει “διαβατήριο”.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη επιδημία κοροναϊού είναι η σοβαρότερη κρίση για την υγεία που έχει δει η Γαλλία σε εκατό χρόνια. “Ο Covid-19 ο οποίος επηρεάζει όλες τις ηπείρους και πλήττει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, είναι η σοβαρότερη κρίση της υγείας που γνώρισε η Γαλλία σε έναν αιώνα”.
Ο Macron αρνήθηκε να δεσμευτεί για οποιοδήποτε κλείσιμο των συνόρων, αν και άφησε μια πιθανότητα να το κάνει, στο πλαίσιο μιας πανευρωπαϊκής συμφωνίας στο μέλλον.
“Αυτός ο ιός δεν έχει διαβατήριο”, δήλωσε ο Macron, αποτρέποντας τους πολίτες από τη σκέψη τους ως προς τα εθνικά σύνορα. “Θα λάβουμε αναμφισβήτητα μέτρα για να κλείσουμε τα σύνορα, αλλά μόνο όταν είναι συναφές … Σε ευρωπαϊκή κλίμακα έχουμε χτίσει τις ελευθερίες μας”.
Ο Macron δήλωσε ότι η Γαλλία θα κλείσει όλα τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα νηπιαγωγεία και τις ημερήσιες φροντίδες από την επόμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η επιδημία του κοροναϊού.
Ζήτησε από τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι εάν είναι δυνατόν και συμβουλεύουν τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς να απομονώνονται.
Ο Γάλλος Πρόεδρος ζήτησε επίσης από τους πολίτες να περιορίσουν τα ταξίδια στα απολύτως απαραίτητα, αν και δήλωσε ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα παραμείνουν σε λειτουργία. Οι δημοτικές εκλογές που προγραμματίζονται για το προσεχές Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν κανονικά.
Μέχρι σήμερα η Γαλλία έχει πάνω από 2.800 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19, με 61 θανάτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ