Ο COVID-19 και οι αεροπορικές εταιρείες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλο πλήγμα μετά την απόφαση Τραμπ να ακυρώσει τις πτήσεις από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ για ένα μήνα…

Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει όλες τις πτήσεις από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ για ένα μήνα αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τις αεροπορικές εταιρείες, που είδαν την αξία τους στο χρηματιστήριο να βυθίζεται.
Οι Νορβηγικές Αερογραμμές είδαν τις μετοχές τους να κάνουν βουτιά κατά 20% και όλες οι άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης κατέγραψαν απώλειες 5% και 15%.
Η οικονομική κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη για τις εταιρείες και η ισπανική Air Europa έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα θέσει σε προσωρινή διαθεσιμότητα αρκετούς από τους υπαλλήλους της.
Οι ακυρώσεις χιλιάδων πτήσεων έχουν μετατρέψει τα άλλοτε γεμάτα αεροδρόμια σε άδεια κτίρια. Η μείωση στην κίνηση των επιβατών έχει αναγκάσει τις αρμόδιες γαλλικές αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να κλείσουν το ένα από τα 3 terminals του Σαρλ Ντε Γκολ, προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα.
Την περασμένη εβδομάδα η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών εκτίμησε ότι η κρίση του κορονοϊού θα μπορούσε να έχει οικονομικό αντίκτυπο που θα μπορούσε να φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Όμως με την απαγόρευση των πτήσεων από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ, αυτοί οι αριθμοί μπορεί να αυξηθούν.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ft2YqOdk4iE&w=711&h=400]
.
euronews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ