Δραματική η κατατάσταση πλέον στην Ιταλία. Διαλέγουν ποιος θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ιταλία είναι μακράν η πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη, η δεύτερη στον κόσμο, με περισσότερους των 800 νεκρούς και περί τα 12.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Τα 60 εκατομμύρια των κατοίκων της δεν μπορούν να μετακινηθούν παρά για επαγγελματικούς ή ανωτέρας βίας λόγους και οποιαδήποτε συγκέντρωση έχει απαγορευθεί.
«Οι ιοί προκαλούν επιδημίες, αλλά τις επιδημίες τις διαχειρίζονται οι άνθρωποι και αυτοί , κατά συνέπεια, μπορούν να τις σταματήσουν», εξηγεί η ιολόγος Elisabetta Gropelli, καθηγήτρια στο St. George University του Λονδίνου.
«Τα μέτρα περιορισμού είχαν τεράστιο αποτέλεσμα στην Ουχάν (την εστία της κινεζικής επιδημίας), όπως και στις προηγούμενες επιδημίες όπως του Εμπολα στην Αφρική και στην Ισπανική Γρίπη το 1918. «Τα μέτρα αποκλεισμού στην Ιταλία μπορούν άρα να επιτύχουν την ανάσχεση και την επιβράδυνση του αριθμού των νέων κρουσμάτων, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει την πίεση επί των νοσοκομείων της χώρας», λέει.
Για πόσο καιρό θα πρέπει να σταματήσει η ζωή στη Ιταλία;
Ο Τζουζέπε Κόντε διαβεβαίωσε ότι τα αποτελέσματα θα είναι ορατά σε δύο εβδομάδες. Στην Κίνα, τα μέτρα περιορισμού φαίνεται ότι έχουν επιτρέψει τον έλεγχο της επιδημίας, αλλά οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι για την χρονική περίοδο κατά την οποία θα πρέπει να παραμείνουν σε εφαρμογή στην Ιταλία.
«Αντίθετα με την κατάσταση στην Ουχάν όπου ήταν δυνατό να αποφευχθεί η παγκόσμια επιδημία, η Covid-19 διαδίδεται ήδη σε ολόκληρο τον κόσμο», εξηγεί ο Paul Hunter, καθηγητής Ιατρικής του University of East Anglia. «Έτσι, όταν θα χαλαρώσουν οι περιορισμοί στην Ιταλία, είναι πιθανόν να υπάρχει ακόμη μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στις γειτονικές χώρες τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα εξάπλωση της επιδημίας στην Ιταλία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ