ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ !!!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιστεύετε στ’ αλήθεια ότι αν βάζατε έναν οποιονδήποτε Έλληνα εργολάβο, της οιασδήποτε επαρχιακής πολίχνης, να ρίξει έναν συρμάτινο φράχτη, θα χρειαζότανε κάτι περισσότερο από ένα γεωργικό τρακτέρ ή ένα παλαιάς γενιάς ανατρεπόμενο φορτηγό;
Εδώ πρέπει να σταθούμε, γιατί αυτό είναι το μέχρι τώρα σημαντικότερο συμπέρασμα που αποκομίσαμε από την τελευταία προσπάθεια μαζικής επίσκεψης στην πατρίδα μας «ταλαιπωρημένων και δυστυχισμένων προσφύγων» με τις «μωρομάνες» τους και τα τελευταίας τεχνολογικής γενιάς κινητά τους. Μιας προσπάθειας ενορχηστρωμένης από τους ευπατρίδες τούρκους ηγέτες που διακρίνονται για τον ανθρωπισμό τους, την ευγένεια του πνεύματος, την σικάτη παρουσία τους, ενδυματολογική και μορφολογική, και την εύηχη μακρόσυρτη βουκολική προφορά της γλώσσας τους, την οποία κατάπιαν δεόντως στον προθάλαμο του Κρεμλίνου, που τους έβαλε τιμωρία να τον περιμένουν ο τσάρος πασών των Ρωσιών Βλαδίμηρος, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε ποιος είναι το αφεντικό και ποιος ο σκύλος.
Κάτι τύποι σαν τον Ταγάρ Ερντογάν, τον Χαβλούτ Τσαφούτσογλου και τον Πσοφολεϊμάν Πσοϊλού – μπορεί να μην προφέρω πολύ ορθά τις ηχητικές ταμπέλες που χρησιμοποιούν αντί ονομάτων, λόγω της δυσκολίας πρόσληψης πρωτομογγολικών γλωσσών, αλλά το προσπαθώ αποδίδοντας κατά το δυνατόν την τηλαυγή μυστακιοφόρο τηλεοπτική παρουσία τους – φαίνεται ότι έχουν και αυτοί κάποιο, αδιάγνωστο μέχρι στιγμής, λόγο ύπαρξης στον πλανήτη. Δεν αποκλείεται να έχουν κάποια σχέση με τους ανταγωνισμούς των μικροβίων, των βακτηρίων και των ιών, ένα είδος παγκολίνων (φολιδωτών μυρμηγκοφάγων) δεδομένου ότι απ’ ότι φαίνεται αποτελούν ταυτόχρονα γεννήτορες και εξολοθρευτές του κορωνοϊού, μια και η Τουρκία είναι προς το παρόν η μόνη άσπιλη, αμόλυντη, άφθορη, άχραντος, αγνή παρθένος του Ισλάμ, η καταπολεμούσα «πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν» με το ιδίας επινόησης πρωτοποριακό δεκαπεντάλεπτο τεστ διάγνωσης του κορωνοϊού, το οποίο δρα παράλληλα και θεραπευτικά, δεδομένου ότι πάντοτε, δια πάντας, και κατά πάντα, βγαίνει αρνητικό!
Πέραν πάντως της όποιας σατυρικής διάθεσης για τα δρώμενα, το ψυχρό συμπέρασμα είναι ότι οι πολυδιαφημισμένοι κομάντος της τουρκοχωροφυλακής που με ένα βαρύ πανίσχυρο στρατιωτικό όχημα τέντωναν το σκοινί το γαντζωμένο στον φράχτη, μέχρι να σπάσει (μαζί με τα καρύδια) από τις χειρωνακτικές παλινδρομικές τους κινήσεις, αποτυπώνουν με περισσή ενάργεια το εθνικό στερεότυπο των γειτόνων μας: μπουνταλάδες!!!
Αυτό δεν σημαίνει ότι οι γείτονες δεν έχουν ισχύ. Τουναντίον. Όποιος αμφιβάλλει, καλό θα είναι να διαβάσει το ρηξικέλευθο πόνημα τού διαπρεπούς κοινωνιολόγου Ευάγγελου Λεμπέση (1941): «Η τεραστία κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω»! Από αυτή την άποψη οι γείτονές μας για να υπονομεύσουν το εσωτερικό μας μέτωπο δεν χρειάζονται έναν Δούρειο Ίππο. Ένας ταπεινότερος «δούρειος γάϊδαρος» τους είναι αρκετός. Και από γαϊδάρους, ομιλούντες, γκαρίζοντες ή συρίζοντες, έχουμε αρκετούς (υδροκέφαλους ή ανεγκέφαλους).
Εν πάση περιπτώσει, επειδή απ’ ότι φαίνεται, οι δικοί μας ζητούν για να τα βρούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τους τούρκους να πάρουν πίσω όσους «μουσαφίρηδες» κατάφεραν να περάσουν από τον Έβρο, κάτι καλό ενδέχεται να προκύψει από την όλη υπόθεση. Γιατί καθ’ ομολογίαν των γειτόνων μας, και εμείς ποτέ δεν τους είπαμε ότι είναι ψεύτες, έχουν από την πρώτη κιόλας μέρα περάσει 145.000 νοματαίοι. Ας ετοιμαστούν λοιπόν να τους ξανα-υποδεχθούν στην φιλόξενη αγκαλιά τους ακούγοντας το «Ος μπουλντούκ» στο δικό τους ζεστό καλωσόρισμα «Ος γκελντίν». Δεν είναι φυσικά πάρα πολλοί, συγκρινόμενοι με τον τουρκικό όχλο, αρκετοί πάντως για να περιγραφούν ως «πλήθος ανθρώπων», για το οποίο οι γείτονες υιοθετούν πάντα την θυμόσοφη ρήση τους: «νέρεντε μπολούκ, όραντα μποκλούκ». Άντε και καλοφάγωτα λοιπόν!
Χρίστος Γούδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ