Η Ευρώπη έσκυψε και αποχαιρέτισε τον Προκόπη Παυλόπουλο με υψηλού συμβολισμού τελετή στην Αρχαία Ολυμπία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αποχώρησε πριν λίγη ώρα από το προεδρικό Μέγαρο ,στο οποίο είχε την πιο επιτυχημένη μετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή προεδρική θητεία.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Η Ευρώπη και ο δυτικός κόσμος ιδιαίτερα,αλλά και η Ρωσία και η Κίνα είχαν στραμμένη την προσοχή τους με εξαιρετιή ένταση στην Ελλάδα από το 2015 ελπίζοντας η μη ελπίζοντας σε σοβαρότατες εξελίξεις.καθοριστικές για ένα ίδιο η διαφορετιό μέλλον της χώρας.Εννοούμε στο ίδιο συμμαχικό στρατόπεδο ή σε άλλα άγνωστα νερά.
Ητνα καθοριστιός ο ρόλος του κ.Παυλόπουλου(όπως τότε του Κωνσταντίνου Καραμανλή) να παραμείνει η Ελλάδα στο ίδιο στρατόπεδο και καθοριστικής σημασίας η εξαιρετική ισορροπία με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
https://youtu.be/0CMZPIqIQbQ
Σε αναγνώριση αυτής τη ςπολύ κρίσιμης και καθοριστικής συμβολής η Ευρώπη αποχαιρέτησε ον Προκόπη Παυλόπουλο με τιμητική εκδήλωση και απονομή μεταλίου στην Αρχαία Ολυμπία από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπάχ.
Η βράβευση έγινε με αφρομή την αφή της Ολυμπιακής φλόγας,αλλά πραγματικ,ή αιτία,την ευγνωμοσύνη του Δυτικού κόσμου στην συμβολή του κ.Παυλόπουλου.
Αιτία της μη ανανέωσης της θητείας του η (σωστη και τολμηρή)άρνησή του να υπογράψει προαγωγές δικαστών στις ανώτατες θέσεις εκτός κάθε ηθικής πολιτικής λογικής,αλλά εντός (για την τότε κυβέρνηση,η οποία τον έκανε πρόεδρο)της νομικής λογικής.
Κορυφαία στιγμή θεωρούμε στην θητεία του κ.Παυλόπουλου την υποδοχή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο και την απάντησή του σε όσα είπε.
Πολλά απο αυτά τα συζητήσαμε κατ ιδίαν μαζί του στο προεδρικό Μέγαρο και πριν και μετά,αλλά δεν είναι του παρόντος και της αδείας του μη δεδομένης ακόμα…
Επιλέγουμε να δημοσιεύσουμε το βίντεο με αυτή την κορυφαία στιγμή του στο Προεδρικό Μέγαρο:
Στη θέση του κ.Παυλόπουλου ορκίστηκε πρόεδρος η (τρίτη κατα σειρά δικαστικός λειτουργός) Αικατερίνη Σακελλαροπούλου,της οποίας το βιογραφικό,μοιάζει να είναι(ελπίζουμε να μην αποδειχθεί)πολύ ελαφρύ για τη θέση αυτή.
Του Χρήστου Σαρτζετάκη έμοιαζε πολύ βαρύτερο και αποδείχθηκε φτερό στον (πολιτικό)άνεμο και στην πενταετία του η Ελλάδα πλημμύρισε με φαινόμενα διαφθοράς ενώ εκείνος περί άλλων ετύρβαζε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ