Κορωνοϊός Covid-19: Προληπτικά μέτρα για την ταφή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Ένα θέμα που πρέπει να εξετασθεί με προσοχή είναι κι αυτό της ταφής των θανόντων από την ασθένεια του κορωνοϊού Covid-19. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε την εξάπλωση της νόσου ως πανδημία.
Για τον λόγο αυτό και εξετάζοντας την ραγδαία εξάπλωση της νόσου μήπως οι αρμόδιοι θα έπρεπε να λάβουν κι άλλο ένα σοβαρό και ίσως απαραίτητο μέτρο; Σύμφωνα με τον Διεθνή Υγειονομικό Κανονισμό, όσοι έχουν αποβιώσει από λοιμώδες νόσημα, ενταφιάζονται σε ιδιαίτερο ταφικό τμήμα των κοιμητηρίων και κάτω από ειδικά μέτρα προστασίας.
Τα κοιμητήρια της Ελλάδας είναι υποχρεωμένα εκ του νόμου, να έχουν ειδικούς χώρους ταφής για άτομα που αποθνήσκουν από λοιμώδη νοσήματα. Το προσωπικό των κοιμητηρίων, τα γραφεία τελετών, τα κυλικεία των κοιμητηρίων, θα πρέπει να λαμβάνουν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας.
Οι συγγενείς των θυμάτων του κορωνοϊού Covid-19 πρέπει να εξετάζονται εξονυχιστικά και να παρακολουθούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το Υπουργείο Υγείας και ειδικότερα ο υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας μήπως αξίζει να εξετάσει κι αυτή την περίπτωση προκειμένου να αποκλεισθεί μία ακόμη πιθανότητα εξάπλωσης της νόσου;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ