Με απόφαση Ερντογάν κρύβουν τα κρούσματα COVID-19 στην Τουρκία… Γιατί δεν έχει κλείσει ακόμα το τελωνείο των Κήπων;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην επιφάνεια αρχίζει να βγαίνει σιγά-σιγά η πραγματική κατάσταση στην Τουρκία, με τις αναφορές για συγκάλυψη της αλήθειας σχετικά με τα κρούσματα και τους θανάτους λόγω κορονοϊού να πληθαίνουν παγκοσμίως. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΑΛΛΟ! Τι αναφέρει ο Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης με φωτογραφίες.

Ο Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης που όλες αυτές τις ημέρες βρίσκεται στα σύνορα έγραψε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook:
Άραγε αναρωτήθηκε κανείς πόσα κρούσματα κορονοϊού έχει η Τουρκια;
Μέχρι πότε η τουρκική κυβέρνηση θα παίζει παιχνίδια με την υγεία ανθρώπινων ψυχών;
Μήπως η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση να επισκεφθεί κλιμάκιο με γιατρούς την Τουρκια για να εξακριβώσει την ακριβή κατάσταση;
Και εντέλει μήπως κάποια στιγμή η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κλείσει το τελωνείο των Κήπων;
Οι πληροφορίες οι δικές μας μιλούν για εκατοντάδες κρούσματα στην τουρκική πλευρά!
Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει στα παραποτάμια αναχώματα των Τούρκων πολιτικά ασθενοφόρα κάτι που δεν βλέπαμε στο παρελθόν.
Όπως επίσης από το ποτάμι έγινε περισυλλογή πτώματος με στολές αντιμετώπισης κορονοϊού.

keimeno hartis covid19 1
Πέφτουν οι μάσκες
Ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 120 χώρες στον πλανήτη, με κρούσματα σε ΟΛΟΥΣ τους χερσαίους γείτονες της Τουρκίας (σ.σ. μόνο η Συρία από αυτούς δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα κρούσμα, αλλά με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί εκεί…), αλλά και τους θαλάσσιους.
keimeno hartis covid19
Και ενώ ο ιός μοιάζει να εξαπλώνεται ταχύτατα, η Άγκυρα, δια των δηλώσεων Κότζα (υπ.Υείας), επιμένει πως ανά την τουρκική επικράτεια έχουν επιβεβαιωθεί πέντε μόλις κρούσματα με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα ερωτηματικά για το τι πραγματικά ισχύει και να πληθαίνουν οι αναφορές πως η Άγκυρα ίσως κρύβει την αλήθεια.
Μία επιδημία κορονοϊού στην Τουρκία θα είναι καταστροφική για την οικονομία και θα σημάνει νέες υποτίμησης της τουρκικής λίρας, την στιγμή που οι Τούρκοι πολίτες βρίσκονται στα όρια τους με την υψηλή ανεργία και τις ανατιμήσεις στα προϊόντα.
Ταυτόχρονα η είδηση που μεταδίδεται από τοπικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ προκαλεί απορία. Μία 86χρονη γυναίκα που ταξίδεψε από την Τουρκία στο Μέριλαντ βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και δεν είχε έρθει σε επαφή με κανένα από τα κρούσματα σε αμερικανικό έδαφος. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Μέριλαντ, Λάρι Χόγκαν αυτή είναι και η πρώτη περίπτωση κρούσματος που συνδέεται απευθείας με την Τουρκία. Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη δήλωση από τις τουρκικές αρχές για το περιστατικό.
Επιπλέον και η Σαουδική Αραβία απαγόρευσε τις πτήσεις από την Τουρκία όταν ακόμα ακόμα η Τουρκία έλεγε ότι ΔΕΝ υπάρχει κανένα κρούσμα στη χώρα της.
Πάντως όσο η ροή επίσημων πληροφοριών παραμένει περιορισμένη και ενώ οι πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο, είναι δύσκολο να «σιωπήσουν» όσοι θεωρούν πως η γειτονική χώρα πράγματι προσπαθεί να διαμορφώσει μία εικόνα αναντίστοιχη της πραγματικότητας σε σχέση με τη νόσο που έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό.
Διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν μάλιστα πως η Άγκυρα έχει λόγους να αγωνιά για τον έλεγχο της κατάστασης μιας και ενδεχόμενο χτύπημα του τουρισμού της χώρας θα επιδείνωνε την οικονομική κρίση, που έτσι κι αλλιώς πλήττει την Τουρκία, ενώ αυτή βρίσκεται αντιμέτωπη και με πολεμικά μέτωπα.
Κλείνοντας το ερώτημα που παραμένει είναι ένα γιατί δεν έχει κλείσει ακόμα το τελωνείο των Κήπων; Τι περιμένουμε να γίνει;
με στοιχεία από e-evros.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ