Big Brother ελέω COVID-19: Με εντοπισμό των κινητών τηλεφώνων η παρακολούθηση των ασθενών στο Ισραήλ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ισραήλ μετρά 193 κρούσματα και κλείνει χώρους αναψυχής, σχολεία, για να δημιουργήσει μαζικές εγκαταστάσεις για ήπιες περιπτώσεις ■ Εκδηλώσεις σε εσωτερικό χώρο με περισσότερα από 10 άτομα απαγορεύονται ■ Περίπου 2.500 ιατρικοί υπάλληλοι βρίσκονται σε καραντίνα

Καθώς ο εξαιρετικά μεταδοτικός νέος κοροναϊός εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, το Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Αρχή αγωνίζονται να περιορίσουν μια τοπική εστία η οποία έχει σταματήσει ουσιαστικά την εναέρια κυκλοφορία εντός και εκτός του Ισραήλ, οδήγησε σε κλείσιμο σχολείων και σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να εισέρχονται σε καραντίνα.
«Αγωνιζόμαστε σε έναν πόλεμο εναντίον ενός αόρατου εχθρού. Μπορούμε να νικήσουμε τον ιό, αλλά αυτό απαιτεί μια νέα ρουτίνα ζωής», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Ο Ισραηλινός είπε ότι ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να εγκρίνει τη χρήση ψηφιακών μέσων για να εντοπίζονται οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με γνωστούς φορείς του ιού, αναφερόμενος σε αυτό ως “τεχνολογικά μέσα” που το Ισραήλ έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Ο Netanyahu τόνισε ότι οι βασικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ και των τραπεζών, θα παραμείνουν ανοιχτές και πλήρως εξοπλισμένες.
Ο Γενικός Εισαγγελέας επέτρεψε τη χρήση του εντοπισμού κινητών τηλεφώνων για την παρακολούθηση των ασθενών!
Ο γενικός εισαγγελέας Avichai Mendelblit ενέκρινε τη χρήση ψηφιακών μέτρων για την παρακολούθηση των τηλεφώνων ασθενών με κοροναϊό στο Ισραήλ. Αυτό θα γίνει από την Αστυνομία του Ισραήλ υπό την εποπτεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αντιτίθεται στην απόφαση, υποστηρίζοντας ότι είναι υπερβολικά ακραία. Ωστόσο, το τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ασχολείται με τη νομοθεσία δήλωσε ότι η απόφαση είναι νόμιμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ένας ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η αστυνομία έχει ήδη χρησιμοποιήσει τεχνολογία κυψελοειδούς γεωγραφικού εντοπισμού για τον εντοπισμό και την επαλήθευση της θέσης των ασθενών προτού βρεθούν θετικοί στον κοροναϊό.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση πρώιμου ασθενούς στο Ισραήλ που επέστρεψε από την Ιταλία και αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις αρχές κατά τη διάρκεια της επιδημιολογικής έρευνας.
Η IDF έδωσε εντολή κινητοποίησης έκτακτης ανάγκης
Από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εκδόθηκε έκτακτη εντολή για την κλήση εφεδρικών, κυρίως αξιωματικών από το τμήμα διοίκησης Home Front (υπεύθυνο για την πολιτική άμυνα) και του ιατρικού σώματος, προκειμένου να καταπολεμηθεί το ξέσπασμα του κοροναϊού.
Τα μέτρα του Ισραήλ για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του COVID-19
■ 193 Ισραηλινοί έχουν μέχρι τώρα βρεθεί θετικοί στον νέο κοροναϊό, γνωστό ως COVID-19, με 165 περιπτώσεις να είναι ήπιες. Χιλιάδες έχουν τοποθετηθεί σε απομόνωση. 4 έχουν αναρρώσει. Στη Δυτική Όχθη 38 περιπτώσεις έχουν διαγνωσθεί μέχρι στιγμής.
■ Η ισραηλινή κυβέρνηση κλείνει τις πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις (συμπεριλαμβανομένων των καφετεριών, των εστιατορίων και όλων των χώρων αναψυχής) καθώς και τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, ενώ απαγορεύει συγκεντρώσεις σε εσωτερικό χώρο άνω των 10 ατόμων
■ Ο Netanyahu κάλεσε τον Gantz να σχηματίσουν “κυβέρνηση ενότητας έκτακτης ανάγκης” για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού
■ Όλοι οι αλλοδαποί δεν επιτρέπονται στο Ισραήλ, εκτός αν μπορούν να αποδείξουν ότι είναι σε θέση να αυτοπομονωθούν για 14 ημέρες κατά την άφιξή τους
πηγή: haaretz.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ