Προς Τιμήν της Γυναίκας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aρθρο της Θεοδώρας Μαρούδα Ανεστοπούλου
Συγγραφέως Δημοσιογράφου Τουρισμού
Στην εφημερίδα Γνώμη των Πατρών
Κάθε οκτώ του Μάρτη έχει καθιερωθεί η Γιορτή της Γυναίκας σε διάφορους χώρους, ,στα σχολεία και γενικά γίνεται πολύς λόγος γύρω από το θέμα Γυναίκα.Και όλα αυτά είναι καλά και άγια,Αλλά η Γυναίκα γιορτάζει κάθε μέρα από την στιγμή που παρουσιάστηκε στην γή!
Η Γυναίκα μητέρα.
Η Γυναίκα σύζυγος
Η Γυναίκα ηρωίδα σε πόλεμο και σε ειρήνη.
Η Γυναίκα εργάτρια.
Η Γυναίκα νοσοκόμα, νοικοκυρά, γενικα ή λέξη (θηλυκού γένους).Γυναίκα σαν μονάδα και σαν σύνολο,ότι καλύτερο έχει να δείξει η ζωή και ο κόσμος , στην απ΄αιώνων υπαρξή του.
Πρίν περάσω στην Γυναίκα επιστημονικά παραθέτω λίγους στίχους και στην συνέχεια θα αναφερθώ σε μια εξαίρετη και πολύ σπουδαία επιστήμων Γυναίκα, την Δρ Μαράη Γεωργούση Διδάσκουσα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Ιστορικό Τέχνης με εξειδίκευση σε Λούβρο και Σορβόνη ,την οποίας την θαυμάσια ομιλία δεν εγινε δυνατό να απολαύσουμε στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο των Πατρών 7 Μαρτίου ημέρα Σάββατο που όλοι μας περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία και χαρά. Η πραγμάτωση της θαυμάσιας εκδήλωσης για την Γυναίκα δυστυχώς αναβλήθηκε λόγω του γνωστού καταστρεπτικού ιού , που //δέρνει// την ανθρωπότητα Παγκοσμίως .
Στίχοι τιμής:
Γυναίκα αιώνια,
Ο μύθος,το άνθος, ο κρίνος,
Το πνεύμα ψυχής εναρέτου.
Ελπίδα πνοής,το στερέωμα τέκνων.
Γυναίκα ,κερί και λαμπάδα,
Θεού ευλογία-Η αγάπη,
……….
Γυναίκα με σκέψη
Βαθειά η ουσία της ζήσης του πόθου,του πόνου, το δάκρυ.
Το γέλιο, η αξίας της φωνής.
Επιστήμη η αύρα….
Φώς λαμπερό της ζωής!!!!
Ας μου επιτραπεί να μιλήσω όπως ειπα και πιο πάνω, για την αναβληθείσα γιορτη-εκδήλωση για την Γυναίκα .Ενα υπέροχο πρόγραμμα με ομιλήτρια την εκλεκτή κ Μαράη Γεωργούση , με θέμα //Η Γυναίκα στην Τέχνη και την Επιστήμη από την εποχή της Αρχαιότητας μέχρι σήμερα//.
Η κ Γεωργούση έχει τεράστια πείρα γύρω από θέμα Ιστορίας της Τέχνης και του Πολιτισμού.Θεού Θέλοντος –όπως λέγαμε παλιά Και Παναγιάς ευδοκούσης, θα επιτευχθεί η προγραμματισμένη εκδήλωση για την Γυναίκα και την συμβολή της στην Τέχνη και την Επιστήμη.
Η κ Γεωργούση έχει συναντήσει σπουδαίους επιστήμονες σε διάφορους τομείς εφαρμογής της Τέχνης , όπως μουσική, ζωγραφική ,όπου η τέχνη συναντά την Ιστορία και αντιθέτως.
Η Γιορτή-Εκδήλωση πιστεύω να γινει σύντομα.
Ειχε προγραμιστεί βράβευση των
Αννα Αδριανού
Ηθοποιός-Σεναριογράφος-Συγγραφέας
Ντίνα Αναστασιάδου
Γλύπτρια.
Φωτεινή Δάρρα
Ερμηνεύτρια-Ηθοποιός
Σόνια Θεοδωρίδου
Σοπράνο
Μαρία Κογκόλη
Κλινική Διαιτολόγος-Φυσικός
Αθηνά Χριστοπούλου
Παθολόγος-Ογκολόγος
Δ/ντρια-Ογκολογικής Μονάδος
Νοσοκομείου Αγίου Ανδρέα.
Και οι Σύλλογοι Υγείας.
Επίσης Μουσικό πρόγραμμα
Με
Αλίνα Κοζατζόκ
Υψιφωνος
Κατερίνα Λιάπα
Πιανίστα
Εύα Κουτσουβέλη
Ερμηνεύτρια
Εβίς Γκιόνη
Βιολί
Νίκος Λέκκας
Πιανίστας
Σταμάτης Λέκκας
Πιανίστας.
Ολοι μας φυσικά ειχαμε πάρει πρόσκληση για αυτό το μοναδικό γεγονός το οποίο διοργάνωναν οΣύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών και η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, υπο την Αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Ψυχή της εκδήλωσης και οργάνωσης ο ακάματος ,δραστήριος τηλεπαραγωγός Αχιλλέας Παπαδιονυσίου και συντονίστρια η νεα Συγγραφέας Αναστασία Δημητροπούλου .
Εν αναμονή για την Λήξη της Απαγόρευσης και βλέπουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ